ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Με τον υφυπουργό Μεταφορών συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, συζήτησε με τον κ. Κεφαλογιάννη την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, στην οποία πρόκειται να προχωρήσει το Υπουργείο το επόμενο διάστημα, αναφορικά και με το πλαίσιο έκδοσης νέων αδειών οδήγησης.

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κάλεσε τον Υφυπουργό να προσέλθει στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, προκειμένου να ενημερώσει τους Βουλευτές για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, και ο κ. Κεφαλογιάννης ανταποκρίθηκε θετικά.

Ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη και, κατά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε:

«Μετά την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα για την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων καθώς και την όδευση του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη οδικής συνείδησης και συμπεριφοράς, η Κυβέρνησή μας και, ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά προς τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και πιο αποτελεσματικού πλαισίου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής με βάση τα καλύτερα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.

Προς την επίτευξη αυτού του σκοπού συμβάλλει και η Επιτροπή μας, εισφέροντας σε γνώση και εμπειρία μέσω των ειδικών, που μετέχουν στις συνεδριάσεις της. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές, συγκρουόμαστε με την ασυνειδησία και είμαστε σε διαρκή αλληλεπίδραση με όλα τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να διασφαλίσουμε την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Οδική Ασφάλεια».

Οι κκ. Κέλλας και Κεφαλογιάννης, ανανέωσαν το “ραντεβού” τους για την συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, στα τέλη Φεβρουαρίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ