ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, της κανονικότητας και της ανάπτυξης δυστυχώς τα σημάδια της κρίσης παραμένουν ανεξίτηλα και έρχονται να μας τη θυμίσουν καθημερινά, θλιβερά γεγονότα με θανάτους ανθρώπων από φωτιά μέσα σε παγωμένα σπίτια, ή λιποθυμικά φαινόμενα φτωχών παιδιών που δεν τρέφονται σωστά αφού οι γονείς τους αδυνατούν να τα θρέψουν.

Ενα τέτοιο θλιβερό γεγονός ήλθε στο προσκήνιο μέσα από δημοσίευμα της σελίδας patrisnews.com, σύμφωνα με το οποίο μία μαθήτρια Γυμνασίου στην Ηλεία έχασε τις αισθήσεις της γυρίζοντας από το σχολείο στο σπίτι λόγω αδυναμίας που προήλθε από την πείνα.

Οι περαστικοί που έσπευσαν να τη βοηθήσουν υπέθεσαν ότι επρόκειτο για απλή αδυναμία του οργανισμού της, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το κορίτσι δεν είχε τραφεί σωστά για μέρες.

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι άνεργοι γονείς της, είχαν δώσει τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού με αποτέλεσμα να μην έχουν να δώσουν χρήματα για φαγητό και το κορίτσι να λιποθυμήσει από την πείνα στη μέση του δρόμου.

Λόγω της τραγικής κατάστασης που ήλθε στο φως με το χειρότερο τρόπο οι γονείς της κοπέλας έγραψαν μία επιστολή στην οποία εξηγούν όσα βιώνουν και ζητούν από το κράτος δικαιοσύνη. Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρουν:

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν. Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com