ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

Ερώτηση κατέθεσε  η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευ. Λιακούλη

Άμεσα ανταποκρίθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, στο πλαίσιο των επαφών της με όλους τους παραγωγικούς φορείς του Νομού.

Στη μεταξύ τους συζήτηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολύ θετικό κλίμα, κυριάρχησε το μείζον ζήτημα λειτουργίας ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου, προκειμένου η Πολιτεία να αποκτήσει μια καθαρή εικόνα της ελληνικής μελισσοκομίας, που είναι βέβαιο πως θα αλλάξει και το καθεστώς χρηματοδότης από πλευράς της Ε.Ε..

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε και η διασφάλιση της ποιοτικής παραγωγής μελιού, η οποία περνάει από την αυστηροποίηση των ελέγχων από πλευράς της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τους ψεκασμούς των φυτών που βρίσκονται σε ανθοφορία.

Η ατζέντα επεκτάθηκε, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, και στο θέμα της ανάγκης άμεσης ένταξης της μελισσοκομίας στην οικοτεχνία, μέσω Υπουργικής Απόφασης, έτσι ώστε οι μελισσοκόμοι να μπορέσουν να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους, γεγονός που θα τους επιτρέψει να γίνουν επιχειρηματικά βιώσιμοι.

Στο πλαίσιο της ερώτησης, η Λαρισαία πολιτικός ζητάει να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις προθέσεις του, σε σχέση με το ελλιπές και μη εφαρμόσιμο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την ελληνική μελισσοκομία, όπως και το ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει  να λάβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής μελισσοκομίας και την ανάδειξη των δυνατοτήτων της.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com