ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Η δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝΑΛ

«Με ύφος και ήθος που δεν ταιριάζει στην σύγχρονη πολιτική, ένιωσα μεγάλη  απογοήτευση, για την απάντηση που έλαβα σήμερα στην επίκαιρη ερώτησή μου, για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του νομού Λάρισας, που καταστράφηκαν ολοσχερώς την περασμένη άνοιξη από τον παγετό και έλαβαν την αποζημίωση των μόλις 80 Ευρώ το στρέμμα, όταν τα έξοδα καλλιέργειας είναι περίπου 300 Ευρώ/στρέμμα.

Δυστυχώς, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια όλων των παραγωγών, των φορέων του νομού μας, της Αυτοδιοίκησης και του συνόλου του πολιτικού κόσμου, παρά τις συσκέψεις στο Υπουργείο και τα μεγάλα λόγια, σήμερα διαπιστώσαμε ότι όλα ήταν για το «θεαθήναι»!

Η Υφυπουργός ούτε λίγο – ούτε πολύ μας είπε, ότι και πολλά πήραμε και ότι αισθάνεται υπερήφανη για την πολιτική που εφαρμόσθηκε από το Υπουργείο της. Στο δε επίμονο ερώτημα για υποβολή και στην αποζημίωση των ΠΣΕΑ ή του ΕΛΓΑ, η ίδια απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, ενώ στο ερώτημα για τον σχεδιασμό που έχει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει αυτή την καταστροφή, αρκέστηκε να πει ότι η ίδια «δεν λαϊκίζει».

Κανένα σχέδιο, καμία πρόνοια, καμία προοπτική, και μάλιστα με πρόσημο πρωτοφανούς αλαζονείας. Κρίμα, αν αυτή την «κανονικότητα» του επιτελικού κράτους επαγγέλλονται… Μια «κανονικότητα» πολύ μακριά από τους ανθρώπους που ανακατεύουν  τον ιδρώτα με το χώμα…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ