ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

“Αγαπητέ κ. Κ…
Ειλικρινά προκαλεί τον θαυμασμό το επιστημονικό επίπεδο της εργασίας σας! Θα μπορούσε άμεσα να παρουσιαστεί σε συνέδριο ή και να δημοσιευτεί”.

Το άκρως κολακευτικό απόσπασμα που μόλις διαβάσατε αποτελεί μέρος σχολίου μιας πανεπιστημιακού για τη μελέτη φοιτητή πάνω στο έργο του Αισχύλου και ίσως δεν θα τραβούσε καν ακόμη και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αν ο παραλήπτης του δεν είχε τη δική του μικρή ανθρώπινη ιστορία.

Βλέπετε ο κ. Κ, φοιτητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σήμερα, υπήρξε εκπαιδευόμενος του 2ου ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, ενώ ως εκπαιδευόμενος του ΣΔΕ διακρίθηκε σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και ως μέλος της ομάδας δημιουργικής γραφής συμμετείχε ενεργά στη συγγραφή και των δύο βιβλίων του σχολείου.

«Τώρα ως φοιτητής του προγράμματος Ελληνικός Πολιτισμός διαπρέπει στις περισσότερες εργασίες του. Δεν μας ξάφνιασαν καθόλου τα θετικότατα σχόλια της καθηγήτριάς του για την εργασία του “Πέρσες του Αισχύλου” στο μάθημα Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Ωστόσο, τα αναρτούμε, γιατί αξίζει να προβάλουμε θετικά παραδείγματα ανθρώπων που προσπαθούν σε συνθήκες εγκλεισμού», σχολιάζει περήφανο για τις επιδόσεις του εκπαιδευόμενου το 2ο ΣΔΕ.

Τα σχόλια για το σπουδαίο έργο του 2ου ΣΔΕ περιττεύουν, ποιος ξέρει, ίσως και τα συγχαρητήριά μας για έναν άνθρωπο που «έπιασε από τα μαλλιά» τη δεύτερη ευκαιρία ζωής που του παρουσιάστηκε εκεί που ούτε και ο ίδιος ενδεχομένως δεν θα το φανταζόταν: πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής, που του άνοιξε τον δρόμο για τη γνώση και την απόλυτη ελευθερία πνεύματος!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ