ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΓΚΡΟΤΗΤΗ  Ε.Λ.Μ.Ε.

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) με ευθεία επίθεση στη ΔΑΚΕ

Τα καμώματα της πολιτικής αλαζονείας της Δ.Α.Κ.Ε. αφήνουν την Ε.Λ.Μ.Ε. της Λάρισας ασυγκρότητη και ανοργάνωτη σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές. Αντίθετα με τα λεγόμενά της περί υπεύθυνης συνδικαλιστικής στάσης το μεγάλο ποσοστό στις εκλογές (45,44%) μάλλον της δημιουργεί φαινόμενα εκφυλισμού και απαξίωσης προς το συνδικάτο.

Ως παράταξη της Π.Ε.Κ. επισημάναμε από την αρχή τη σπουδαιότητα της συγκρότησης δίνοντας το μήνυμα της ενότητας-συνεργασίας στους συναδέλφους/-ισσες, με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τα πολλά και χρονίζοντα κοινά προβλήματα αναζητώντας κοινούς τόπους και κοινές αποφάσεις.

Συσσωρευμένα και νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα απαιτούν άμεσα αντιμετώπιση. Η συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης επιφέρει αρνητικές αλλαγές. Υποβάθμισε τα πτυχία των ελληνικών Α.Ε.Ι., ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση, παραμένει δυσχερές το εργασιακό καθεστώς. Χρηματοδότηση για την Παιδεία, ασφαλιστικό, μισθολογικές απώλειες, υποδομές σχολείων, διορισμοί, τιμωρητική διάταξη των αναπληρωτών, επιμόρφωση, προσφυγική εκπαίδευση φαίνεται να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκφράζονται στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών και με σεβασμό στην απόφαση των συναδέλφων και τη βούλησή τους  για την εκπροσώπηση σε αυτό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που οδηγούν σε απαξίωση της οργανωμένης έκφρασης των καθηγητών.

Εμείς υποστηρίζουμε την αρχή της αντιπροσωπευτικής αναλογικής συγκρότησης,  με βάση τη δύναμη των παρατάξεων όπως εκφράστηκε στις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να επιζητούμε με συλλογική δράση τη δημοκρατική σύνθεση ιδεών και απόψεων, για ένα συνδικάτο που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους συναδέλφους/-ισσες, όπως αξίζει σε επιστήμονες και μέλη δημοκρατικού και δημιουργικού συνδικάτου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com