ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Στον φιλόξενο χώρο του Maxim, στον Τύρναβο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 03/02/20 η ενημέρωση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής & Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών

της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, στα Fake News, στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying ενώ, στο τέλος της παρουσίασης, δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό (GDPR), ένα νέο νομικό πλαίσιο κανόνων που εφαρμόζεται ήδη και αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για είσοδο των παιδιών κάτω των 15 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μόνο με γονική συναίνεση.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Πατσή Κωνσταντίνα – με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com