ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Όσοι/ες εμπαίζουν τη συλλογική ζωή του σωματείου υποτιμούν τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών. Στην προηγούμενη συνεδρίαση δύο μέλη της ΔΑΚΕ, αν και παρόντα αυτή τη φορά, απαίτησαν να θεωρούνται απόντα, κατά τη συγκρότηση του ΔΣ, χωρίς αυτό ωστόσο να τους εμποδίζει να παρεμβαίνουν στο ενδιάμεσο.

Παραμερίζοντας την αυτοαναίρεσή τους ρωτάμε την παράταξη της ΔΑΚΕ:

Έχει πρόταση για το προεδρείο της ΕΛΜΕ;

Συγκλίνει ή όχι στην κατάθεση υποψηφιοτήτων από μέρος της για το προεδρείο του σωματείου;

Αναλαμβάνει ή όχι την πολιτική ευθύνη για τη διαιώνιση της μη συγκρότησης;

Ποια είναι η επίσημη θέση της ΔΑΚΕ μιας που υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων της;

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο ΔΣ πήραν θέση υπέρ των κωλυσιεργούντων δύο μελών της ΔΑΚΕ λέγοντας πως είναι δικαίωμά τους να απέχουν. Μιλώντας για προσωπικά δικαιώματα έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να απεκδύσουν τα εκλεγμένα με την παράταξη της ΔΑΚΕ μέλη από την πολιτική τους ευθύνη σε ένα συλλογικό όργανο με δημόσιο θεσμικό χαρακτήρα.

Η προσωπική ευθύνη των μελών του ΔΣ πάντα υπάρχει αλλά ο ρόλος είναι δημόσιος, και δε μπορεί να γίνεται ανεκτό να εκβιάζεται το σωματείο για τις οποιεσδήποτε προσωπικές στοχεύσεις.

Ούτε μπορεί να ενοχλούνται κάποιοι όταν βγαίνουν τα ονόματα των απόντων τη στιγμή που πολλάκις στο παρελθόν έχουν βγάλει ανακοινώσεις για άλλα μέλη του ΔΣ. Αυτό κι αν είναι υποκρισία!

Απέναντι στα δύσκολα που η βούληση της πολιτικής ηγεσίας της ΝΔ ετοιμάζει για την εκπαίδευση το μόνο που περιττεύει είναι τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο σωματείο, που κάποιοι απλά θέλουν να τα κρατούν δυσλειτουργικό.

Η μόνη διέξοδος , συνάδελφοι/ισσες, είναι η παρουσία σας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Σας καλούμε της Τετάρτη στις 15:30 ελπίζοντας ότι δε θα τα δείτε και δε θα τα ακούσετε με τα μάτια και τα αυτιά σας, γιατί απλά κάποιοι/ες θα ντραπούν να τα επαναλάβουν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ