ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η Ε.Μ.Ε.

Ένα νέο φιλόδοξο και καινοτόμο εγχείρημα έχει στα σκαριά η  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Πρόκειται για το διαγωνισμό «Ο Πυθαγόρας», που αφορά μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου. Μια αληθινή εθνική παραγωγική επένδυση που στοχεύει στη σύνδεση ακόμα και των πιο μικρών μαθητών με τη γοητεία και το συναρπαστικό ενδιαφέρον του κόσμου των Μαθηματικών.

Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:

  • να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη και
  • να αναγνωρίσουν τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός ελέγχει την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Ο σκοπός του συμπυκνώνεται στη φράση «η μαθηματική σκέψη μπορεί να γίνει κτήμα όλων των μαθητών». H πρόθεση της ΕΜΕ είναι η προώθηση μιας μαθηματικής παιδείας που δεν επικεντρώνεται στη στείρα απομνημόνευση και για τον λόγο αυτό οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τους την ώρα της εξέτασης την απαραίτητη θεωρία για την αντίστοιχη τάξη στην οποία φοιτούν (η απαραίτητη θεωρία για την κάθε τάξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hms.gr/pythagoras ). Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη βασικών πτυχών της Μαθηματικής σκέψης, έτσι όπως η έρευνα της Διδακτικής των Μαθηματικών έχει υποδείξει και να αναδείξει καθώς και από τη συμμετοχική άμιλλα μεταξύ των μαθητών και όχι τον ανταγωνισμό.

To Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ στηρίζει το διαγωνισμό συμμετέχοντας στη διεξαγωγή και ορίζοντας ως εξεταστικό κέντρο το κτίριο του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και του τμήματος Ψηφιακών συστημάτων, του campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/02/20 και ώρα 9:30-11:00π.μ. Οι διακριθέντες μαθητές θα βραβευθούν από την ΕΜΕ σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης καθώς και η καταβολή ποσού 10€ για μια ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ “Πυθαγόρας”. Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη δέσμευση των συμμετεχόντων. Το χρηματικό ποσό, μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να κατατεθούν την ημέρα του διαγωνισμού στο εξεταστικό κέντρο. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ενδεικτικά θέματα για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (www.hms.gr/pythagoras).

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να διαγωνιστούν στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6976584790 ώρες: 12:00-14:00, 6982249887 ώρες 18:00-20:00 ή στο mail: emelarissas@gmail.com.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ