ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ

Τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκαν χθες 3/2/2020 ο πρόεδρος της κοινότητας Βλαχογιαννίου κ. Ανδρέας Παπακυπριανός και αντιπροσωπεία γονέων νηπίων από τη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς, προκειμένου να ενημερωθούν για την απόφαση δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στο Βλαχογιάννι.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους γονείς και τον πρόεδρο για το ενδιαφέρον και σημείωσε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέου τμήματος παιδικού σταθμού στην ενότητα Ποταμιάς στηρίχθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον για φιλοξενία νηπίων στην περιοχή και για την αποφυγή μετακίνησης σε μακρινούς παιδικούς σταθμούς, όπως της Ελασσόνας και της Βερδικούσιας.

Οι παραβρισκόμενοι γονείς κ. Γεωργία Καλογιάννη, κ. Μαρίνα Μπόρα, κ. Σοφία Μπρούζα, κ. Ειρήνη Σαπουνά και κ. Ευγενία Λάππα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο δήμαρχο, στους αντιδημάρχους κ. Ι. Δραγατσίκη και κ. Δ. Καρανίκα και την αντιπρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α.Π. κ. Ελ. Ταζέ, για την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης του νέου παιδικού σταθμού σε συνεργασία με τον αρμόδιο οργανισμό του δήμου.

Μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, ο Δήμος Ελασσόνας θα αξιοποιήσει το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ποταμιάς στο Βλαχογιάννι, θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα παιδικού σταθμού δυναμικότητας 25 νηπίων, προϋπολογισμού 130.000,00 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕΤΑΑ με το ποσό των 50.000,00 ευρώ.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε για τη συνάντηση: «Η νέα δημοτική αρχή θεωρεί σημαντικό να διευκολύνει τους νέους γονείς στην επαγγελματική τους ζωή, φιλοξενώντας δημιουργικά τα παιδιά τους σε χώρους κοντά στο σπίτι τους. Είναι αυτονόητο ότι το πρώην δημαρχείο στο Βλαχογιάννι θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό χώρο φιλοξενίας νηπίων και με τον τρόπο αυτό αποκτούν λειτουργικότητα κτίρια που παρέμεναν για χρόνια αναξιοποίητα. Επενδύουμε ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας μας σε δομές κοινωνικής προστασίας και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες μας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com