ΔΕΗ: ΟΤΑΝ Η ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΑΛΑ

Τους παραλογισμούς στο δημόσιο και στα ΝΠΔΔ αναδεικνύει μέσω ανάρτησής του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτης ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με ιστορία καθημερινής τρέλας στη ΔΕΗ και θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την ταλαιπωρία που υπέστη τόσο ο ίδιος όσο και η ηλικιωμένη πεθερά του που στην ηλικία των 76 ετών είναι επόμενο να αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.

Δείτε λοιπόν τί αναφέρει:

“ΔΕΗ – Κανονισμός και παραλογισμός.
Μια ακόμα ιστορία καθημερινής τρέλας βίωσα χτες στη ΔΕΗ αυτή τη φορά. Η πεθερά μου, 76 ετών ,με πολλά προβληματα υγείας, άλλαξε πάροχο στο ηλεκτρικό ρεύμα , έρχεται λοιπόν πιστωτικός ο τελικός λογαριασμός της ΔΕΗ 18,75 ευρώ. Ο λογαριασμός ήταν στο όνομα του πεθερού μου που μας άφησε πριν 2 χρόνια. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στο 11770 και ρωτάω τι χρειάζεται για να εισπράξει τα χρήματα. Μου λένε ότι χρειάζεται να πάει με την ταυτότητα της , το λογαριασμό , ένα πιστοποιητικό θανάτου, ένα πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών και ΙΒΑΝ λογαριασμού για να πιστωθεί το “αστρονομικό” ποσό.

Τυχαίνει να τα έχουμε τα πιστοποιητικά αυτά γιατί χρειάζονται και για άλλες υποθέσεις. Παίρνω λοιπόν την γιαγιά και πάμε στη ΔΕΗ. Πάμε εκεί , κόσμος πολύς παίρνουμε νούμερο και καθόμαστε Μετά από μία ώρα έρχεται η σειρά μας πάμε στην υπάλληλο τις δίνουμε τα χαρτιά και αφού τα βλέπει μας λέει:
Δεν μπορώ να σας τα δώσω γιατί χρειάζεται εξουσιοδότηση και από τα τρία παιδιά του θανόντος.
Μα τις λέω το ένα παιδί είναι στη Γερμανία , το άλλο στη Λιβαδειά και μόνο η σύζυγος μου είναι στη Λάρισα.
Α ,μου λέει, κύριε ο κανονισμός.
Μα για 18,75 ευρώ θέλετε όλα αυτά; Μα είναι εδώ η χήρα του που αυτή μένει στο σπίτι που αναφέρεται ο λογαριασμός. Τι φοβάστε μήπως σας ζητήσουν ευθύνη για τα 18 ευρώ;
Ταρακουνήθηκε λίγο η υπάλληλος και μας λέει:
Μισό λεπτό , να ρωτήσω την προϊσταμένη . Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη μόνη μου.
Μετά από λίγο επιστρέφει με την προϊσταμένη , που είχε μια έκφραση μεταξύ ξινισμένης , θυμωμένης και υπεροπτικής προφανώς γιατί την ενόχλησαν από την ησυχία της.
Κύριε μου , δεν γίνεται να σας δώσουμε τα χρήματα . Ο κανονισμός έτσι λέει.
Και πετάει και το παράλογο που με κτύπησε σαν κεραυνός .
Αν χρωστούσατε 10.000 ευρώ εμείς θα τα ζητούσαμε από όλους.
Μένω εμβρόντητος και της λέω:
Ναι αλλά αν σας τα πλήρωνε ο ένας θα τα παίρνατε έτσι;
Η πεθερά μου τόση ώρα δεν μιλούσε . Δεν ακούει και καλά και λέει :
Πάμε παιδάκι μου αυτοί θα μας ζητήσουν να τους πληρώσουμε και από πάνω. Πάμε μην πάθω καμία υπογλυκαιμία και τρέχουμε.
Σας τα χαρίζει τα χρήματα η γιαγιά τους λέω . Για να τα επενδύσετε .
Δεν θέλω να σχολιάσω γιατί θα πω πολλά . Απλά λυπάμαι για την ΔΕΗ . Αν έχει πολλούς τέτοιους προϊσταμένους θα κλείσει σίγουρα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ