ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ…

Μία ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων σε δικαιούχους όλης της χώρας στις 31 Ιανουαρίου ήταν αρκετή για να αναδείξει την αυθαίρετη απόφαση για περικοπή του ύψους της αποζημίωσης που δίνεται ως προκαταβολή.

Μέχρι τώρα η προηγούμενη διοίκηση του ΕΛΓΑ είχε αποφασίσει ότι θα δίνεται ως προκαταβολή το 70% της αποζημίωσης που δικαιούται ο κάθε αγρότης στη φυτική παραγωγή και το υπόλοιπο 30% σε δύο δόσεις (20%-10%).

Η νέα διοίκηση μας ενημέρωσε ότι πλέον η προκαταβολή μειώνεται στο 65% ενώ για το πως θα δοθεί το υπόλοιπο 35% δεν έδωσε κάποια πληροφορία.

Με δεδομένη αυτή την αυθαιρεσία δεν είναι και λίγοι οι αγρότες που δηλώνουν ενοχλημένοι με αυτή την απόφαση, αφού όπως υποστηρίζουν, κανείς δεν τους ρώτησε και το κυριότερο το 65% στην επόμενη πληρωμή μπορεί να γίνει 60 ή 50% ανάλογα με τις διαθέσεις της διοίκησης του ΕΛΓΑ. Παράλληλα δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το χρόνο καταβολής της προκαταβολής των αποζημιώσεων με δεδομένο ότι ήδη έχουν περάσει 7 μήνες από την εκδήλωση των ζημιογόνων φαινομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ