Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη Λάρισα του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τις δηλώσεις του περί ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της περιοχής, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατάπληξη προκαλεί το γεγονός πως μετά από τρία εικοσιτετράωρα, αφότου έγιναν γνωστές οι σκέψεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, δια στόματος του αρμοδίου υπουργού κ. Κικίλια, κανένας δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας για το τι μέλλει γενέσθαι, με το μέλλον του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Κεντρικής Ελλάδας.

Το απίστευτο είναι δε, πως κανείς μας δεν θα γνώριζε τα πραγματικά σχέδια του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν αυτά δεν γινόταν γνωστά από τα ρεπορτάζ τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Έτσι είμαστε πλέον σε θέση να αντιληφθούμε ποιος είναι ο βασικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης: η επιβολή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και στον χώρο της υγείας προς όφελος των λίγων και των συμφερόντων και εις βάρος των πολλών, ειδικά εκείνων που δεν έχουν χρήματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά συνεχίζει την πολιτική της ισοπέδωσης σε όλους τους τομείς του κοινωνικού κράτους, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά της σχέδια. Πλέον οι πολίτες αντιλαμβάνονται καθημερινά τι τους επιφυλάσσει το μέλλον με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ