ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 132

Τρέχουν οι εξελίξεις και μεις από κοντά για τον ψυχίατρο, που πόσα να αντέξεις ακροατή μου αλλόφρονα, όταν αποχωρήσεις γνωστών και μη εξαιρετέων έρχονται να ταράξουν τον ύπνο του μανδραγόρα κουνώντας μαντήλι μπρος στην (ως συνήθως) ξαφνιασμένη αφεντομουτσουνάρα μας;

Κάτι η διαρροή περί αποχώρησης γνωστής τηλεπερσόνας από την τηλεοπτική μας καθημερινότητα, κάτι ο Ζαγοράκης που τον «έφυγαν» από το γαλάζιο «μαντρί» δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος να θορυβηθεί για τα μεγάλα, τα σπουδαία και τα αληθινά, που όσο να πεις ας είναι καλά και κείνη η κανονικότητα που απολαμβάνουμε και μας κρατά ακόμη όρθιους ή έστω τ’ανάσκελα στους καναπέδες παρά τα όσα συμβαίνουν στον τόπο.

Το ότι τίθεται θέμα κινδύνου για την κοινωνική συνοχή της χώρας με αφορμή πόρισμα για την ενασχόληση κάποιων παραγόντων με ένα φουσκωμένο πιτσί που το κυνηγούν 22 κρεμανταλάδες (vintage περιγραφή του ποδοσφαίρου και δεν θέλω σχόλια) με έβαλε σε σκέψεις, δεν το κρύβω, ωστόσο αυτό που με ταρακούνησε συθέμελα ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του λαού εις τας Ευρώπας!

Να’ναι που δεν πήρε τίποτα το αυτί του τόσο καιρό για μισθούς πείνας και «πετσοκομμένες» συντάξεις, σκάνδαλα επί σκανδάλων με πτυχία-μαϊμού και αλισβερίσια για καρέκλες, αστυνομική βία και πόσα ακόμη, μην ειν’οι κάμποι, τι να πω; Το ζήτημα είναι πως ο Τεό ξιφούλκησε με αφορμή το πόρισμα και ήρθε και κέρδισε αίφνης η δημοκρατία μας (α, και το κριτήριο ψήφου για να μην κακοκαρδίσω και κανέναν)!

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πάλι ούτε λόγος, πρόλαβε άλλωστε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ο εκπρόσωπός της σαν μας κατακεραύνωνε πως «σέβεται το αυτοδιοίκητο» πριν φυσικά το έρμο το αυτοδιοίκητο κόψει ρόδα μυρωμένα μπρος στον κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής, που να μην επανέρχομαι και σε κουράζω.

Και πάνω που έλεγα πως δεν μπορεί θα μας διαφωτίσει για τα μελλούμενα ο καθ’ύλην αρμόδιος Αυγενάκης πήρε… αμπάριζα το “πολυεργαλείο” Γ. Γεραπετρίτης για να μας καθησυχάσει πως σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που παίζει μέχρι την τελική πτώσης της στα βάραθρα των μικρότερων κατηγοριών!

Ολέ ο ταύρος και ολέ και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος γιατρέ μου, που το βασάνισα πολύ πριν καταλήξω, εδώ εξυφαίνεται σχέδιο και να μου το θυμηθείτε. “Να δεις που περιμένουν τους επόμενους Πανόπουλους και Σαββίδηδες να ανάψουν την πουράκλα για να σπεύσουν σε τροπολογία και για τον αντικαπνιστικό, που μας έφαγε τ’αγιάζι”, μου σχολίασε έγκυρη-και θεριακλού- πηγή, δίνοντάς μου το στίγμα για τα προσεχώς και τα καλύτερα που έρχονται.

Σβήνει-γράφει σου λέει ο Κικίλιας προκειμένου να καταλήξει στην αφαίρεση 5 έως 10 τσιγάρων από το υπάρχον ή το επόμενο πακέτο του μανιώδη καπνιστή και να του χαρίσει και το πρόστιμο με το ελαφρυντικό της μετά κρίσης χρήση, που όσο να πεις το σηκώνει για την απόλαυση υπουργέ μου!

Με τούτα και με κείνα που καιρός να ασχοληθεί κανείς και με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των γηπέδων, κείνους τους έρμους δηλ. που στο κάτω-κάτω ιδρώνουν και τη φανέλα για βρεθούν έρμαιο στις διαθέσεις κάθε επιτροπής αλλά και… πληκτρολογίου που τάσσεται υπέρ ή κατά της όποιας απόφασης.

Τώρα για τον αν αποτελεί εθνικό θέμα η όποια τιμωρία ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ θα σας γελάσω, αν πάλι επιμένετε ορισμένοι πως η Ελλάδα πλέον τελειώνει στα Τέμπη καταλήξτε από τώρα. Μην τρέχουν οι Αυγενάκηδες στο VAR πριν ορίσουν τελικά τα σύνορα με νέα τροπολογία ναι;

Για τραγούδι ούτε λόγος για δεύτερη σκέψη, μονόδρομος η επιλογή και στα πλατό της εκπομπής μοναδικός Τζίμης Πανούσης και «ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ», από το ομότιτλο άλμπουμ, σε δικούς του στίχους και μουσική.

Άντε γειά…

ΧΙΚ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ