Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Κριτική και επισημάνσεις από τους συμβούλους Αντ. Γραβάνη, Β. Βράκα και Π. Δημοβέλη στο προεδρείο του συλλόγου

Εντονη κριτική στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για τον προϋπολογισμό του 2020 που κατέθεσε προς έγκριση στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. ασκούν τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου Αντ. Γραβάνης, Βασ. Βράκας και Π. Δημοβέλης κάνοντας λόγο για άτολμο προϋπολογισμό που αγνοεί τους δικηγόρους και εξυπηρετεί δημόσιες σχέσεις.

Σε δήλωση που κατέθεσαν στη χθεσινή συνεδρίαση αναφέρουν τα εξής:

“Το τρίτο κατά σειρά σχέδιο προϋπολογισμού του προεδρείου των κκ. Μπασδέκη, Μπραζιώτη, Γιαγλάρα, Ανδριτσόπουλου, Γκάγκα, είναι «μια από τα ίδια». Δειλό και άτολμο, χαρακτηρίζεται από τις ίδιες αδυναμίες που στηλιτεύσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αδυναμίες που αντικατοπτρίζουν απόλυτα την κακώς εννοούμενη λογιστική και διαχειριστική τους άποψή για τον ρόλο του ΔΣΛ, και την πλήρη έλλειψη οράματος και σχεδίου για το έργο που μπορεί και πρέπει αυτός να παράγει, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του μαχόμενου συναδέλφου και των συνθηκών άσκησης της δικηγορίας εν γένει.

Στο σχέδιο προϋπολογισμού του ΔΣΛ για το έτος 2020 για μια ακόμη φορά απουσιάζει παντελώς το κονδύλιο «για παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας», το βασικό μέσο ανταπόδοσης υπηρεσιών προς τον μαχόμενο συνάδελφο. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η οικονομική δυνατότητα του Συλλόγου, που έχει κατακτηθεί χάρη στις καθημερινές θυσίες και αγώνες των συναδέλφων, δεν αποτελεί παρά το μέσο για τη συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς εκείνους. Δεν είναι αυτοσκοπός, στην εκπλήρωση του οποίου, θυσιάζονται ακόμη και τα αυτονόητα.

Δυστυχώς δύο και πλέον χρόνια μετά τις εκλογές, η κ. Μπασδέκη και οι συνοδοιπόροι της ακόμη δεν εννόησαν ότι η άσκηση διοίκησης στον ΔΣΛ έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προσφορά και την παραγωγή έργου, όχι με κακόγουστες ασκήσεις δημοσίων σχέσεων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ