ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στην συντήρηση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

«Τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν. Σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ. Ιερώνυμο, τις υπηρεσίες μας και την Αρχαιολογική υπηρεσία προχωράμε στο έργο της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ιερού ναού που βρίσκεται στον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου  και για το οποίο η αρμοδιότητα πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνει επιστέγαση του κεντρικού τρούλου και των 8 περιφερειακών μικρότερων τρούλων με φύλλα χαλκού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την επιστέγαση των τρούλων με φύλλα χαλκού 0,6 mm επί του υπάρχοντος ξύλινου σκελετού και την αναδίπλωση των φύλλων στα καδρόνια με συρραπτική μηχανή ή με ανάλογο τρόπο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινάκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  Έργων  Στέλιος Δημότσιος και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ