Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλα

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων χοιροτρόφων και θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες, ώστε να στηριχθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με αφορμή την εμφάνιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε περιοχή των Σερρών».

Σ’ αυτή τη διαβεβαίωση προέβη, με δήλωσή του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μετά τη συμμετοχή του στη σύσκεψη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδος Γ. Μπούρα και τον καθηγητή Κτηνιατρικής Βασ. Παπατσίρο.

Στη σύσκεψη, που έγινε αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού για το ανακύψαν πρόβλημα της εμφάνισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και στη χώρα μας, εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα δεδομένα και κυρίως τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της ζωονόσου.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Κέλλα έχει ως εξής:

«Καταρχήν, χρειάζεται ψυχραιμία, καθώς πρόκειται για ζωονόσο, η οποία δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το προηγούμενο διάστημα,  χωρίς να έχει εμφανιστεί κάποιο κρούσμα στη χώρα μας, έθεσε σε εφαρμογή τον κανονισμό, που προέβλεπε αυξημένα μέτρα επιτήρησης στα σύνορά μας. Τώρα, με την ίδια υπευθυνότητα, θα εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βιασφάλειας για τον περιορισμό της νόσου.

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό, η Ομοσπονδία Χοιροτρόφων κατέθεσε σειρά προτάσεων, οι οποίες κινούνται στην παραπάνω κατεύθυνση και αντιμετωπίζονται θετικά από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Στεκόμαστε δίπλα σε έναν δυναμικό κλάδο, που με τις εξαγωγές του συμβάλει θετικά στην εθνική οικονομία.

Ας έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και των Περιφερειών, όπως και στους Έλληνες χοιροτρόφους.

Θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, για την αντιμετώπιση της ζωονόσου και των επιπτώσεών της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ