ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;

Δήλωση της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννας Βαγενά σχετικά με την απόφαση της μετατροπής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ΝΠΙΔ

Ενώνοντας τη φωνή μου με τους συναδέλφους βουλευτές και όλους τους φορείς που διαμαρτύρονται, θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να μετατρέψει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Τα προηγούμενα χρόνια, είτε επί κυβερνήσεων της Ν.Δ., είτε επί συγκυβερνήσεων με βασικό κορμό την Ν.Δ., δημιουργήθηκαν όλα τα γνωστά και τεράστια σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, που αποτέλεσαν την αιτία για την πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι όπως το παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015.

Γνωρίζουμε καλά τον ρόλο που έπαιξαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα των εξοπλισμών και των ιατροφαρμακευτικών προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων. Σε αυτούς τους τομείς υπήρξαν και οι μεγαλύτερες εστίες διαφθοράς, διαπλοκής και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Με τις προβλεπόμενες συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, που θα αφορούν την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, επανερχόμαστε στις καταστροφικές πολιτικές στον χώρο της υγείας, που μας οδήγησαν στην κρίση. Όλοι  καταλαβαίνουμε ότι αυτή η επιλογή αποτελεί λαμπρό πεδίο δράσης για μίζες.

Αλήθεια, ο κ. Κικίλιας δεν γνωρίζει τη διαφθορά που κρύβουν οι προμήθειες στον χώρο της υγείας;

Ας μας εξηγήσει, πώς πρόκειται να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες και ότι τα κέρδη των ιδιωτικών εταιριών δεν θα πληρώνονται από τους απλούς πολίτες μετακυλιόμενα στο κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία;

Και, τέλος, γιατί δεν ενημερώθηκαν πριν από αυτή την απόφαση οι πολίτες της Θεσσαλίας, αλλά και όλοι μας, ακόμα και οι βουλευτές του νομού, που το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ;

Οι πολιτικές ιδεοληψίες της Ν.Δ. και η εξυπηρέτηση γραμματίων προς όσους την έφεραν στην εξουσία κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση αυτή της κυβέρνησης. Χρέος μας είναι να μην τους επιτρέψουμε να παραδώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στα χέρια των λίγων, οι οποίοι θα πλουτίζουν από το κόστος παροχής υπηρεσιών, που θα πληρώνουν οι απλοί πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ