ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το αδιαχώρητο το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο των Δικηγόρων Λάρισας, όπου παρουσία του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με θέμα : «Ζητήματα Ποινικής Δικονομίας κατά τον νέο ΚΠΔ».

«Πρόκειται για ζητήματα που ήδη απασχολούν τον νομικό κόσμο της χώρας, ενώ οι νέοι θεσμοί θα δοκιμασθούν στην πράξη, με το κύριο βάρος να πέφτει στους εισαγγελείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος αναπολώντας το πέρασμά του από τη Λάρισα περιέγραψε ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη όπου υπηρέτησε μέρος της στρατιωτικής του θητείας, αλλά και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως δόκιμος Ειρηνοδίκης το 1979.

«Δίνοντας τον λόγο σε διακεκριμένους επιστήμονες θεωρώ πως όλοι θα βγούμε σοφότεροι από την αίθουσα», κατέληξε ο κ. Τσαλαγανίδης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας παρέστη σε επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του Στ. Δασκαλόπουλου, Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας με θέμα «Προκαταρτική εξέταση, τακτική προανάκριση και κύρια ανάκριση κατά τον νέο ΚΠΔ», του Αδάμ Παπαδαμάκη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ, ο οποίος αναφέρθηκε σε «Ζητήματα αρμοδιότητας κατά τον νέο ΚΠΔ», του Γρ. Καλφέλη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ που ανέπτυξε το θέμα «Ποινική συνδιαλλαγή- Ποινική διαπραγμάτευση» και του Λ. Μαργαρίτη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ που αναφέρθηκε στα «Ένδικα μέσα κατά τον νέο ΚΠΔ».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ