ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΕΛ

Επεισόδια οπαδών της ΑΕΛ με την αστυνομία πριν την έναρξη του ματς

Ούτε αυτή τη φορά γεύτηκε τη χαρά της νίκης η ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League 1, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Λαμία, σε ένα καλό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ Λαμίας.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, ενώ μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Τιρόνε, η σέντρα-σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Κρίστινσον.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 6’, όταν ο ιδιαίτερα κινητικός Ουάρντα βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 8’ ο Αιγύπτιος πέρασε κάθετη στον Βινίσιους, με το σουτ του Βραζιλιάνου να μπλοκάρεται από τον κίπερ της Λαμίας.

Στο 18’ και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΛ η μπάλα κατέληξε στον Βάντερσον που έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, ενώ στο 22’ ο Βινίσιους μετά από ατομική ενέργεια του Κάτσε έγινε αποδέκτης της μπάλας, το σουτ που επιχείρησε όμως ήταν αδύναμο, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Τα πολλά μαρκαρίσματα έριξαν τον ρυθμό του αγώνα μετά το 30’, ενώ στο 37’ ο Παπάζογλου πέρασε τη μπάλα στον Ουάρντα, εκείνος όμως δεν έπιασε «γεμάτο» το σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο να «καθαρίζει» εύκολα τη φάση μπλοκάροντας με άνεση.

Πιο απειλητική η Λαμία με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 53’ ο Δημούτσος βρήκε ιδανικά τον Καραμάνο, εκείνος σούταρε προς την εστία, με τον Κρίστινσον να λέει «όχι» απομακρύνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 55’ ανενόχλητος ο Σκόνδρας από δεξιά έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ!

Στο 62’ ο Βινίσιους έδωσε τη θέση του στο νέο μεταγραφικό απόκτημα των «βυσσινί» Τόρζε, και 1’ λεπτό αργότερα η ΑΕΛ απώλεσε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από όμορφη κούρσα του Κάτσε η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος σέντραρε από αριστερά, ο Παπάζογλου έπιασε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι περνώντας άουτ!

Η φάση που «σήκωσε» το γήπεδο έγινε στο 73’ για λογαριασμό της ΑΕΛ, όταν ο Μπέρτος επιχείρησε τη διείσδυση και δέχτηκε μαρκάρισμα από τους αμυντικούς της Λαμίας, με τον διαιτητή αρχικά να δίνει πέναλτι, ωστόσο στη συνέχεια και με τη βοήθεια του VAR η υπόδειξη μετατράπηκε σε φάουλ εκτός περιοχής, με τον Ουάρντα να εκτελεί άουτ στο 77’.

Στο τελευταίο 10λεπτο η ΑΕΛ πίεσε τη Λαμία, στο 80’ ο Παπάζογλου γύρισε παράλληλα προς την εστία δίχως να βρεθεί παίκτης να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 85’ μακρινό πλασέ του ίδιου παίκτη δεν ανησύχησε τον Θεοδωρόπουλο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ήθελαν τη νίκη με στόχο της 6άδα που οδηγεί στα play off.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Σκαρντοβέλι, Αντέντζο, Σκόνδρας, Βιγιάλμπα (81′ Βασιλόγιαννης), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τιρόνε (79′ Νιάσε), Καραμάνος, Μπιανκόνι (66′ Ρόμανιτς).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπέρτος, Μούζεκ, Γκαζάλ, Ζίζιτς, Σετσέροβιτς (81′ Νούνιτς), Κάτσε, Βινίσιους (62′ Τόρζε), Ουάρντα, Παπάζογλου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΠΑΔΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Νωρίτερα και πριν την έναρξη του ματς σημειώθηκαν επεισόδια στη Λαμία, όταν οπαδοί που κινούνταν προς το γήπεδο βρίζοντας εν χορώ τον Α. Κούγια ακινητοποιήθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ στη βόρεια είσοδο της πόλης (Σανατόριο) και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος, για να ακολουθήσει πετροπόλεμος με την αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν τελικά να διαλύσουν τους εξαγριωμένους οπαδούς, με τις πληροφορίες από την πόλη της Φθιώτιδας να αναφέρουν 4 προσαγωγές που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, αλλά και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από τις πέτρες και τα μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ