ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 12 ΕΚ. € ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της παρουσίας του υπουργού στην Λάρισα.
Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση υπουργού και δημάρχου πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, με τον κ. Θεοδωρικάκο με δηλώσεις του να εγγυάται την χρηματοδότηση με 12 εκατ. ευρώ έργων που είχαν ενταχθεί από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», όπως η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην Τούμπα, αλλά και αντικαταστάσεις δικτύων από την ΔΕΥΑΛ, όπως και η επέκταση του βιολογικού της Γιάννουλης.

Επίσης, κατά τη συνάντησή του οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Καλογιάννης συζήτησαν και για θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση με δεδομένη και την πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να ξεκινήσει συζήτηση για τις αρμοδιότητες και το θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την σημερινή συνάντηση. Στο χρόνο που είχαμε κάναμε μια δημιουργική συζήτηση.
Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, μέσα στο Μάρτη, θα διαμορφώσει τις δικές της απόψεις για τις αρμοδιότητες και το θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης. Δήλωσα, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, πως σε ότι με αφορά προσωπικά και με βάση την εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση θα στηρίξω όποια πολιτική θα πάει την Αυτοδιοίκηση μερικά βηματα μπροστά. Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές απόψεις και θέσεις. Με ενδιαφέρει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και βεβαίως σ΄ αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει το υπουργείο Εσωτερικών είμαι διατεθειμένος να στηρίξω κάθε θετικό μέτρο.

Από εκεί και πέρα, το ουσιαστικό για το Δήμο Λαρισαίων αφορά στις δηλώσεις του υπουργού για σημαντικά έργα που αφορούν στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας έχει ενταγμένα σημαντικού ύψους στον «Φιλόδημο» και υλοποιούμε έργα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχει σταματήσει να υπάρχει και είμαστε μπροστά σε μια μετάβαση. Ευχαριστώ τον υπουργό για την δέσμευση του για χρηματοδότηση έργων όπως η ανέγερση διδακτηρίου για το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα και τα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης όπως και η επέκταση του βιολογικού της Γιάννουλης.

Είναι σημαντικά έργα για το Δήμο μας.
Τέλος, πρέπει να πω πως αισθάνομαι μια οικειότητα αφού το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το σπίτι μας, το σπίτι της Αυτοδιοίκησης και ο εκάστοτε υπουργός είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε και πρέπει να συνομιλομε Ως δήμαρχος μιας πόλης, από τις μεγαλύτερες της χώρας, είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ, να συνομιλούμε για το καλό της Λάρισας.»

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνάντησης ο δήμαρχος Λαρισαίων προσέφερε στον κ. Θεοδωρικάκο κασετίνα με αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων της Λάρισας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ