ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ

Εντονο είναι το “άρωμα” της πόλης του Τυρνάβου και των κατοίκων του στο νέο βιντεοκλίπ του τραγουδιού  “του τρελού η ανάσα” του Δημήτρη Ζερβουδάκη σε στίχους του και Τυρναβίτη Θωμά Μπέκου και μουσική του γιου του Ευριπίδη Μπέκου.

Σκηνές με γνωστούς επαγγελματίες του Τυρνάβου, με εικόνες από γειτονιές και αυλές σπιτιών με στιγμιότυπα της καθημερινότητας του Τυρνάβου συνθέτουν το βιντεοκλίπ του γνωστού τραγουδιστή ο οποίος σε σχόλιο του για το νέο του δίσκο τη συνεργασία του με τους Θωμά και Ευριπίδη Μπέκο και τα γυρίσματα στον Τύρναβο αναφέρει:

“Τον Ευριπίδη Μπέκο τον συνάντησα πριν από 12…χρόνια, όταν ο πατέρας του Θωμάς τον είχε φέρει μαζί του, μαθητή του Λυκείου τότε, προκειμένου να γνωριστούμε και να προχωρήσουμε σε κάποια συνεργασία. Ολοκληρωμένος μουσικός από τα 16 χρόνια ο μικρός τότε Ευριπίδης. Σύνθεση, ενορχήστρωση και εξαιρετικός πιανίστας. “Περί μπάζων και λοιπών απορριμμάτων” ονομάσαμε τον δίσκο που προέκυψε σε επιμέλεια και παραγωγή του γράφοντα.

Μας τίμησαν φίλοι και ομότεχνοι με μεράκι και αγάπη για την εκτός των τειχών προσπάθειά μας. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο τότε κάλεσμά μας. Μεσολάβησαν σπουδές για τον νεαρό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Σαλονίκη. Η εξέλιξή του πια εκτός από δεδομένη υπήρξε εκρηκτική. https://www.prosopa.net/…/evripidis-bekos-enas…/ (Σας επισυνάπτω το ενδιαφέρον άρθρο για να τον γνωρίσετε καλλίτερα). Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο ώριμος πια δημιουργός, βραβεύτηκε με το βραβείο “Σκαλκώτα” για σύνθεσή του η οποία και αποδόθηκε πρόσφατα από την Κρατική Ορχήστρα της Αθήνας, τοποθετώντας τον παγκόσμια στην πρωτιά (με βάση την ηλικία). Αυτό το νέο παλληκάρι λοιπόν, πολίτης του κόσμου δεν “απολησμονεί”.

Ο οικουμενικός τρόπος της Ελληνικής μουσικής αναβλύζει από την ψυχή του, αβίαστα σε μια άκοπη ροή. Καθόλου επικριτικός και σνομπ, σκύβει με ευλάβεια στην παράδοση και “κοινωνεί” με την Ιστορία. Πραγματικά, ασυγκράτητα πληθωρικός στο στούντιο, με απίθανες ιδέες και σε συνεχή καταιγισμό, είναι δύσκολο “άλογο” για τον παραγωγό που θα αποφασίσει να δουλέψει μαζί του. Η χημεία μας όμως υπήρξε καταλυτική. Τον χαίρομαι και τον καμαρώνω. (Ας μου το επιτρέψει ο φίλος μου ο Θωμάς). Ο συνδυασμός δε, με τον μικρό του αδελφό Θέμη Μπέκο (Μ.Ο NOMAD) αποτελεί την ιδανική “συνταγή” εργασίας! Την παρέα συμπληρώνει ο Θωμάς με την αναζήτησή του στην στιχουργική!

Ο Ευριπίδης λοιπόν ανέλαβε το κύριο βάρος της ενορχήστρωσης σε αυτόν τον δίσκο. Μας συνεπήρε η δημιουργική του ορμή. Μας συνεπήρε και ο τεκμηριωμένος τρόπος του σαν δάσκαλος (διδάσκει στο περίφημο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας). Μας συνεπήρε η αρτιότητα του επαγγελματικού στούντιο που έστησαν με μεράκι και κόπο στον Τύρναβο, χρηματοδοτώντας το με εργασία και οικογενειακή προσπάθεια, αυτόν τον δύσκολο καιρό! Με την Αυγή (η μητέρα) να μας φροντίζει όλους μην μας λείψει κάτι! Και τέλος βέβαια την γιαγιά, να μας έχει πάντα στην ώρα τους, τραγανές τηγανητές πατάτες στο μόνιμα στρωμένο τραπέζι! Και όχι μόνον!

Όλη η γειτονιά παρούσα. Μερακλήδες φίλοι που έρχονται για επίσκεψη πάντα με γεμάτα χέρια! Τους απολαμβάνετε στο βίντεο που γυρίσαμε στην αυλή τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς! Ο Ευριπίδης λοιπόν υπογράφει με τον πιό αποφασιστικό τρόπο την μουσική στα λόγια του πατέρα του.

Ο Θέμης ηχογραφεί, εγώ τραγουδώ, κι αυτή η περίφημη συναστρία των μουσικών μας χαρίζει το ταλέντο της. Από αυτό το τραγούδι πήρε τον τίτλο της η νέα μας δουλειά. “ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΟΥ Η ΑΝΑΣΑ…” Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αγάπης! Σας την παραδίδω για αρχή, με ιδιαίτερη συγκίνηση. Προσέξτε μόνον σας παρακαλώ, διότι η συνέχεια ειλικρινά θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, απρόβλεπτη και ελπίζω το ίδιο συγκινητική για εσάς όσο είναι για εμάς, όλον αυτόν τον καιρό της εργασίας μας! Καλή ακρόαση… Υ.Γ. Μην αναρωτιέστε για τον συμβολισμό του ποιά είναι η “πόρνη” που “αναστενάζει” πάντα πρόθυμα. Αυτή που καταλάβατε είναι! ¨Ολοι ξέρουμε…”

Απολαύστε το υπέροχο βιντεοκλιπ ενός θαυμάσιου τραγουδιού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ