ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό σχολείο Τυρνάβου κατόπιν προσκλήσεως της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αγάπης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τον σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησαν θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Κατά την υποδοχή οι μαθητές του σχολείου τραγούδησαν με πολύ κέφι τα εικονογραφημένα τραγούδια: «οι  ειρηνόφιλες», «τα χέρια σαν κι αυτά», «τι θέλω».

Ο σεβασμιότατος προέτρεψε τους μαθητές να κάνουν πράξη αυτούς τους υπέροχους στίχους. Τους συνέστησε να μην τους ξεχνούν αλλά να ανατρέχουν σε αυτούς όταν μεγαλώσουν για να θυμούνται τα βαθιά νοήματά τους. Με αφορμή δε το στίχο του Δροσίνη “θέλω να δίνω φως από τη φλόγα μου” έκανε αναφορά στο συμβολισμό του κεριού και τόνισε πως όταν βοηθάμε να ανάβει η φλόγα, δε σβήνει, αντιθέτως πολλαπλασιάζεται. Τόνισε δε τη συμβολή των γονιών και εκπαιδευτικών στο μεγάλωμά τους, οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά κόπους και θυσίες με σκοπό να τους μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και να φωτίσουν τον δρόμο της ζωής τους.

Τέλος, ο σεβασμιότατος μοίρασε στα παιδιά εικόνες και γλυκίσματα, ενώ δώρισε στο σχολείο ως ευλογία μια εικόνα των Αγ. Αχίλλειου και Αγ. Βησσαρίωνος.

Η παρουσία του σεβασμιότατου στο σχολείο σίγουρα θα παραμείνει έντονα χαραγμένη στις μνήμες όλων των παρευρισκόμενων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ