ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Κοντσιώτης, Msc Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Ο κανονισμός λειτουργίας της Δ.Α.Κ.Ε Καθηγητών Δ.Ε που αναφέρεται στον τρόπο συγκρότησης των Τοπικών Επιτροπών  στο άρθρο 12 παρ.3 προβλέπει :

Στην τοπική επιτροπή μετέχουν: Ο αιρετός της ΔΑΚΕ ΔΕ στο ΠΥΣΔΕ, οι εκλεγμένοι στο Δ.Ε της αντίστοιχης ΕΛΜΕ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕ και ο αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ στην Τ.Ε από την οποία προέρχεται. Τα υπόλοιπα μέλη μέχρι συμπληρώσεως του αριθμού 7 εκλέγονται κατ’ έτος με μυστική ψηφοφορία από τη γενική Συνέλευση των μελών της τοπικής ΔΑΚΕ ΔΕ. Με απόφαση της Γ.Σ. ο αριθμός των μελών της Τ.Ε μπορεί να αυξηθεί σε 9 ή κατά ανώτατο όριο σε 11. Εντεκαμελής  Επιτροπή μπορεί να υπάρξει μόνο σε ΕΛΜΕ που το συμβούλιό της απαρτίζεται από 9 μέλη και άνω. Γενικές Συνελεύσεις της ΔΑΚΕ ΔΕ σε επίπεδο ΕΛΜΕ πραγματοποιούνται κάθε συνδικαλιστικό σχολικό έτος τουλάχιστον δύο.

Αυτό ισχύει ΣΗΜΕΡΑ και τίποτε παραπάνω . Όπως γίνεται φανερό τα μέλη που απαρτίζουν την τοπική επιτροπή πέραν των εκλεγμένων στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε., στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε και στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Βέβαια, στη Λάρισα δεν έγινε γενική συνέλευση και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

Ποιοί φοβούνται τη γενική συνέλευση και τη βούληση των συναδέλφων εκπαιδευτικών;

Ποιοί μεθοδεύουν τον έλεγχο της  τοπικής επιτροπης;

Ποιοί επιχειρούν τη συρρίκνωση και τη  μετατροπή της Τ.Ε σε μια κλειστή ομάδα;

Προφανώς  η πρόσφατη συγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής είναι αντικαταστατική και ως εκ τούτου οι αποφάσεις της δεν είναι δεσμευτικές για κανέναν.

Σε ό,τι με αφορά η αδιάλειπτη συνδικαλιστική δράση μου και η πορεία μου στηριγμένη στις ηθικές αρχές και αξίες τις οποίες πρεσβεύω, καθώς και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο πρόσωπο μου, δεν μου επιτρέπουν να νομιμοποιήσω παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις.

Ο κανονισμός λειτουργίας  πρέπει να εφαρμοστεί πιστά, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική παράταξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ