ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΕΠ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με την επιστροφή του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στη θέση του μετά την επιτυχή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για την αντιμετώπιση προβλήματος με τη μέση του ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Το σώμα, εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, απασχόλησαν ζητήματα που αφορούσαν τη λειτουργία του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, ενώ συζητήθηκε και επερώτηση της ΛΑΣΥ σχετικά με την έλλειψη γιατρού Εργασίας στις δομές του δήμου, όπως και επερώτηση της παράταξης Γαμβρούλα για την έλλειψη προϊσταμένου στο κεντρικό ΚΕΠ του δήμου.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουν διαμορφωθεί όλες οι κανονιστικές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του θεάτρου. Απαντήσαμε στα δημοσιεύματα που άνοιξαν τον σχετικό διάλογο, ωστόσο στόχευση είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε το 2023 να λειτουργήσει το θέατρο», ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων, απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στον κυρίως και τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου.

«Άνοιξε η κουβέντα και ίσως θα πρέπει να δούμε αν θα πάμε με το υπάρχον καθεστώς στον διαγωνισμό που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και την διαμόρφωσή του ή αν τελικά θα χρειαστεί να δούμε εκ νέου ακόμη και τις χρήσεις γης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης ενημέρωσε το σώμα για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου, σημειώνοντας πως οι μελέτες θα κατατεθούν μέσα στο καλοκαίρι ώστε η επιτροπή να τις αξιολογήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εξάλλου ο δήμαρχος Λαρισαίων απάντησε και σε επερώτηση για την έλλειψη Ιατρού Εργασίας στο δήμο που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης, Γιάννης Παναγιώτου και Γιώργος Παπαδούλης.

«Ο γιατρός Εργασίας αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και καλούμε για προκήρυξη της θέσης και πρόσληψη γιατρού άμεσα», τόνισε ο κ. Παπαδούλης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε πως στην πόλη υπάρχουν μόλις 8 γιατροί Εργασίας, προσθέτοντας πως ο δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε και την κάλυψη της θέσης.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠ

Απαντώντας σε επερώτηση της δημοτικής παράταξης “Ορμή Ανανέωσης”, σχετικά με την δυσλειτουργία του κεντρικού ΚΕΠ του Δήμου εξαιτίας της έλλειψης προϊσταμένου ο δήμαρχος Λαρισαίων παραδέχθηκε την έλλειψη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή δεν λειτουργεί εις βάρος των πολιτών αφού το ΚΕΠ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ