ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μια καινοτόμα δράση των μαθητικών κοινοτήτων του σχολείου

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στο 3ο ΓΕΛ Λάρισας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πρωτοβουλία των μαθητικών κοινοτήτων. Το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών, αφού διερεύνησε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα όλων των μαθητών του σχολείου, σχεδίασε και υλοποίησε με άρτιο τρόπο ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που περιλάμβανε 20 ενημερωτικές ομιλίες

για ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και επαγγελματικών τομέων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των σπουδών διάφορων επιστημονικών κλάδων και τις επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους των αντίστοιχων σχολών από καθηγητές πανεπιστημίων, αξιωματικούς του Στρατού, της Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπροσώπους Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων.

Όπως υποστήριξε η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρίνα Κολλάτου, η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία καινοτομία, ένα άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία. Οι μαθητές ενεργοποιήθηκαν, ανέλαβαν πρωτοβουλία και εργάστηκαν με υπευθυνότητα για κάτι που οι ίδιοι θεώρησαν ότι τους αφορά. Με τη δράση τους αυτή έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στο θεσμό των μαθητικών συμβουλίων. Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξε η θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση πολλών σημαντικών ανθρώπων της πόλης, τους οποίους και θερμά ευχαριστεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου Γενικού Λυκείου. Η υπεύθυνη και σοβαρή στάση όλων των μαθητών του σχολείου στη διάρκεια της εκδήλωσης, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και η αρωγή του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν ο κ. Γκόβαρης Χρήστος, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κα. Κυρίτση Μαρία, ιατρός μικροβιολόγος και η κα. Μηνά Παρασκευή, μοριακή βιολόγος του Τμήματος Ιατρικής Λάρισας, ο κ. Γκόβαρης Αλέξανδρος, κτηνίατρος καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κα. Φράντζα Σοφία, φαρμακοποιός ως εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, η κα. Δημοσθένη Άννα ψυχολόγος, ο κ. Λίλλος Νικόλαος Φυσικοθεραπευτής, ο κ. Πιτσίλκας Χρήστος, κοινωνιολόγος, ως εκπρόσωπος του κέντρου πρόληψης ν. Λάρισας ΟΚΑΝΑ και ο κ. Πλαγεράς υπεύθυνος Σ.Ε.Π. από το Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας.

Επίσης συμμετείχαν ο κ. Σωτηρίου Χρήστος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Παν/μίου Θεσσαλίας, ο κ. Γκάτζιος Αθανάσιος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο κ. Φαγκρίδας Δημήτριος, πολιτικός μηχανικός ως εκπρόσωποι  του τοπικού τμήματος του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ε. Λάρισας, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας – 7ο Π.Τ. Ο.Ε.Ε., Ηλίας Κοτσιμπογεώργος και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, η κα. Μπάρμπα Ελένη, Πρωτοδίκης, ο κ. Ζέρβας Νικόλαος και ο κ. Τερζόπουλος Σωτήριος, μαθηματικοί, αντιπρόεδροι του παραρτήματος  της Μαθηματικής Εταιρίας Λάρισας, ο Ταγματάρχης Χρόνης Μιχαήλ, ο Υποσμηναγός Καμπίτσης Δημήτριος από την 110 Π.Μ. και ο Σημαιοφόρος Βόγιας Χαράλαμπος από την 1η Στρατιά Λάρισας, ο Ανθυποπυραγός Ζουμπουρλής Θεοφάνης ως εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού σώματος Λάρισας και ο Υπαστυνόμος Α΄ Σπανός Αθανάσιος από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ