ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΟ «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Έντονος ήταν ο προβληματισμός μα και η ανησυχία που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπου και το απόγευμα της Παρασκευής συζητήθηκε το θέμα της μη ένταξης του έργου των αστικών παρεμβάσεων στον Αμπελώνα, με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό να αναφέρει ευθέως πως το όλο θέμα αφορά τον δήμο Τυρνάβου καθώς δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από επερώτηση περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιάς μας», ενώ στην εισήγησή της η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε περιέγραψε ένα έργο που «φιλοδοξούσε να αλλάξει την εικόνα του Αμπελώνα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα προηγήθηκαν ο Κ. Αγοραστός κατέστησε σαφές πως το ζήτημα αφορά εξ ολοκλήρου τον δήμο Τυρνάβου, ενημερώνοντας μάλιστα το σώμα πως στο προηγούμενο πρόγραμμα ο Δήμος ζήτησε παράταση μέχρι 30/4/2018 για να καταθέσει μελέτες, το πρόγραμμα επαναπροκηρύχθηκε με καταληκτική ημερομηνία 31/12/2018 ωστόσο ο δήμος δεν κατέθεσε πρόταση για τον Αμπελώνα.

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχα από τον δήμαρχο Γ. Κόκουρα οι τεχνικές υπηρεσίες θέλουν τουλάχιστον 5 μήνες για να ωριμάσουν τις μελέτες, οπότε ας ωριμάσει ο δήμος Τυρνάβου το έργο και εδώ είμαστε για να το προωθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε παρέμβαση και από κατοίκους του Αμπελώνα, με την Ρούλα Σουρλαντζή- Ζαχαράκη, πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου και μέλος της Δημοτικής Παράταξης “ΣυνΠολιτεία” να μιλά για ένα σημαντικό θέμα ζητώντας να δοθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε.

Παράλληλα η κ. Σουρλαντζή έθεσε και το θέμα της στεγανοποίησης του αστικού κομματιού του χάνδακα ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για κονδύλι, με τον Περιφερειάρχη να ξεκαθαρίζει πως το θέμα «είναι καθαρά ζήτημα ΤΟΕΒ».

«Με τα νερά δεν παίζουμε, είναι ζήτημα ΤΟΕΒ και φυσικά χρειάζεται μελέτες» σημείωσε ο κ. Αγοραστός, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως οι αστικές αναπλάσεις για τον Αμπελώνα θα ενταχθούν σε πρόγραμμα μόνο όταν ο δήμος Τυρνάβου καταθέσει ώριμες μελέτες.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ