ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ”ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΟ 5ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από συναντήσεις όπου η ψυχολόγος του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» Γεωργίου Ελισσάβετ μίλησε στους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για την παιδική κακοποίηση, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.

Πιο συγκεκριμένα το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στη  Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες βιωματικές-διαδραστικές δράσεις σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι θεματικές αφορούν την Κακοποίηση-Παραμέληση, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό ενώ το εργαλείο που χρησιμοποιείται είναι οι Κοινωνικές Ιστορίες (Real Life Stories).

Στόχος των συγκεκριμένων παρεμβάσεων είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, να μάθουν να τα αναγνωρίζουν, να μάθουν για τα δικαιώματά τους, αλλά και πού μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωπα με κάποιο κίνδυνο, καθώς και πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ