ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακαρπες οι προσπάθειες των κεντρικών στελεχών για ενιαία έκφραση της παράταξης στο συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λάρισας

Αγεφύρωτο αποδεικνύεται το χάσμα στους κόλπους της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας, που ξεκίνησε με αφορμή την εκλογή προέδρου στην ΕΛΜΕ, όπως καταγράφηκε σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης παρουσία του προέδρου της ΔΑΚΕ Ν. Παπαχρήστου και του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλου.

Η συνέλευση στιγματίστηκε από την αποχώρηση μελών της ΔΑΚΕ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ν. Παναγιώτου για τη θέση του προέδρου και χαρακτηρίζουν αντικαταστατικό τον ορισμό της Τ.Ε. της παράταξης η οποία με ανακοίνωσή της στηρίζει την υποψηφιότητα του Θ. Φούντα για τη θέση του προέδρου στην ΕΛΜΕ. Αφορμή για την αποχώρηση από τη σημερινή συνέλευση ήταν η πρόταση για διεύρυνση της 7μελούς Τ.Ε. με την εκλογή 4 επιπλέον μελών από τη σημερινή συνέλευση. Αυτό θεωρήθηκε από τους αποχωρήσαντες ως προσπάθεια; νομιμοποίησης αυθαιρεσιών που δεν είναι αποδεκτή. Μάλιστα οι αποχωρήσαντες κατήγγειλαν ότι οι εκλογές που έγιναν για τη συμπλήρωση της Τ.Ε.πραγματοποιήθηκαν χωρίς να προβλέπονται στην ημερήσια διάταξη της συνέλευσης  και διεξήχθησαν χωρίς εφορευτική επιτροπή

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η συνέλευση ξεκίνησε σε τεταμένη ατμόσφαιρα λογω όλων όσων προηγήθηκαν με τον κ. Παπαχρήστο να χρησιμοποιεί στην αρχική του τοποθέτηση σκληρή γλώσσα:

«Θεωρούμε πως είναι μονόδρομος η ειρήνευση της κατάστασης, καθώς την Εκτελεστική της ΔΑΚΕ δεν ενδιαφέρει αν εκλεγεί ο Φούντας ή ο Παναγιώτου στην ΕΛΜΕ της Λάρισας αλλά η σωστή λειτουργία της παράταξης, που έχει γίνει… ρόμπα στο πανελλήνιο»!

Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ επιχείρησε να δώσει τέλος στο ρήγμα του προέκυψε με την εκλογή προεδρείου στην τοπική ΕΛΜΕ, προτείνοντας μάλιστα ακόμη και εναλλαγή στη θέση του προέδρου.

Κάνοντας λόγο για «έμμεσα καρφώματα συνδικαλιστών που δεν μετείχαν στη διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου» και επικαλούμενος συχνά-πυκνά έγκυρα δημοσιεύματα του paidis.com ο κ. Παπαχρήστος αναφέρθηκε σε σωρεία εγγράφων με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για «πατερούληδες, πειρατείες και ρεσάλτα», που όπως είπε πληγώνουν και εκθέτουν την παράταξη, ενώ ταυτόχρονα έστρεψε τα πυρά του και κατά της Σ.Ε περιγράφοντας μια σύνθεση «χωρίς ποιοτικά δημοκρατικά χαρακτηριστικά», ρίχνοντας τα καρφιά του στον αιρετό της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Κ. Κοντσιώτη.

«ΔΑΚΕ ανεξάρτητη δεν υπάρχει, ωστόσο όπως προκύπτει μέρος της αμφισβητεί τα όργανα και εφόσον οι επιζήμιες τοποθετήσεις συνεχισθούν δεν τίθεται θέμα συμπόρευσης», διεμήνυσε ο κ. Παπαχρήστος, που μιλώντας επί προσωπικού έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του Ν. Παναγιώτου.

«Μπορεί να ζήτησε συγγνώμη για τα λεγόμενα του, ωστόσο επί προσωπικού θα πρέπει να ενημερώσω πως δεν ήρθα στη Λάρισα για να βγάλω πρόεδρο, αλλά για να βοηθήσω να επέλθει ειρήνευση στην παράταξη», τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.

«Τα δεν έβγαλε πρόεδρο στην ΕΛΜΕ του και ήρθε να βγάλει πρόεδρο στη Λάρισα δεν με αγγίζουν, καθώς στην περιοχή όπου εκλέγομαι ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε δεύτερος με 8 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα, άρα σύμφωνα με τον Παναγιώτου και ο πρωθυπουργός είναι άχρηστος!», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, καλώντας τις δύο πλευρές να λειτουργήσουν εναλλάξ «για να λήξει το πανηγύρι».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ