ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΕΡΙ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Επικεντρώνοντας στην κλιματική κρίση και εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εκτροπή του Αχελώου η υπεύθυνη των τομέων κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής συνέντευξη τύπου με αφορμή την παρουσία της στην ετήσια συνεστίαση και την κοπή της πίτας

των Οργανώσεων Μελών πόλης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει, ενώ το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας αντιμετωπίστηκε με στρεβλούς τρόπους, καθώς ο “μύθος” περί εκτροπής του Αχελώου είναι σαν τον μύθο περί “αρίστων” του Κ. Μητσοτάκη, που αφορά μόνο “γαλάζιους” παππούδες και “γαλάζια” παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε ένα «φαραωνικό» όπως το χαρακτήρισε έργο, αλλά και προτείνοντας να ανοίξει ο διάλογος σε επίπεδο Ένωσης Περιφερειών.

Επικαλούμενη τον ακαδημαϊκό Χρ. Ζερεφό η Ρ. Δούρου μετέφερε την εκφρασμένη ανησυχία για φαινόμενα ερημοποίησης και πλημμυρών που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον περιοχές της χώρας, σημειώνοντας και τη στάση της νέας ΠτΔ Αικ. Σακελλαροπούλου «που ξέρει τη σημαίνει ακριβώς εκτροπή του Αχελώου εκδίδοντας σχετική καταδικαστική απόφαση για το έργο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε μια καινοφανή απόφαση του κόμματος να προχωρήσει σε απολογισμό, τονίζοντας παράλληλα πως «το ποσοστό των πρόσφατων εκλογών ήταν ποσοστό κυβερνητικής και όχι μνημονιακής φθοράς».

«Σαφώς και υπάρχει αγωνία για το συνέδριο, ωστόσο έχουμε κάνει το εμβόλιο ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε επιμόλυνση. Πρόκειται για συνέδριο τομής και συνέχειας, αλλά και ένα συνέδριο σπουδαίο για την ίδια τη χώρα, το οποίο ξεπερνά στρατηγικές και προσωπικές φιλοδοξίες», κατέληξε η κ. Δούρου.

Νωρίτερα η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό συζητώντας θέματα αυτοδιοίκησης αλλά και το καυτό θέμα του Αχελώου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ