1.216 ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Λαρισαίων μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στον καινούργιο μεγάλο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Πυθαγόρας».

1216 μαθητές από τη Β’ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου, έδωσαν βροντερό παρών στα πέντε εξεταστικά κέντρα που λειτούργησαν στην πόλη της Λάρισας, δίνοντας μια ισχυρή ώθηση στο νέο καινοτόμο project της ΕΜΕ, που θέλει να συνδέσει τις μαθηματικές δεξιότητες, με την κρίση και την αντίληψη για τον κόσμο και τη ζωή.

Οι μισοί περίπου από τους μαθητές αυτούς προσήλθαν στο εξεταστικό κέντρο της ΕΜΕ στο Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι υπόλοιποι στα εξεταστικά κέντρα των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, της Σχολής Καραβάνα και των Εκπαιδευτηρίων Δράκου.

Η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των στελεχών της ΕΜΕ που έκαναν λόγο « για μια μεγάλη δημιουργική γιορτή των Μαθηματικών, που αποδεικνύει την ισχυρή απήχηση της ΕΜΕ και των δράσεων της στην τοπική κοινωνία και την καταξίωση των διαγωνισμών του επιστημονικού σωματείου σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας»

Σε όλους μαθητές συμμετείχαν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, καθώς και το περιοδικό «Πυθαγόρας» που αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά και θέλουν να βελτιώσουν τις μαθηματικές τους δεξιότητες.

Η Διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας, ευχαριστεί τους μαθητές που συμμετείχαν, τους γονείς τους, τους συναδέλφους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα που συμμετείχαν στην οργάνωση του εγχειρήματος, καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα εκπαιδευτήρια της πόλης που ένωσαν τις δυνάμεις τους για το λαμπρό αυτό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ