Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ

Αποφασισμένος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να ξεπεράσει η ΔΑΚΕ καθηγητών την εσωστρέφεια και το διχασμό στη Λάρισα, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί μιλώντας στο paidis.com ο πρόεδρος της κεντρικής ΔΑΚΕ και μέλος της διοίκησης της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέλευση της παράταξης στη Λάρισα.

Ο κ. Παπαχρήστος χαρακτήρισε αστείες τις αιτιάσεις περί άκυρης διαδικασίας λόγω απουσίας εφορευτικής επιτροπής στη χθεσινή εκλογή των υπολοίπων μελών της Τ.Ε. Λάρισας της ΔΑΚΕ, υποστηρίζοντας ότι εφορευτική επιτροπή ήταν το προεδρείο και επιπλέον ότι τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών εγγυήθηκαν δύο στελέχη της κεντρικής ΔΑΚΕ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι μετά και τη χθεσινή διαδικασία η παράταξη θα συνεχίσει με στόχο να βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ότι ενστάσεις περί αντικανονικότητας της σύνθεσης της Τ.Ε., που κατατέθηκαν από συγκεκριμένο συνδικαλιστή, δεν ευσταθούν αφού αυτή είναι η διαδικασία που ισχύει σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό στη Λάρισα.

ΑΓΩΓΕΣ – ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Ο κ. Παπαχρήστος απαντώντας σε ερώτηση της σελίδας για την αγωγή που κατέθεσε συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ εναντίον εκπαιδευτικού ζητώντας ως ηθική αποζημίωση 200.000 € για τα όσα ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ, αν και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς το θέμα, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι από θέση αρχής η ΔΑΚΕ θεωρεί απαράδεκτο συνδικαλιστές που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, να στέλνουν στα δικαστήρια συναδέλφους τους, και μάλιστα σε αγωγές με οικονομικό ενδιαφέρον. Αυτά τα θέματα λύνονται μέσα στο σωματείο αλλά και με ανακοινώσεις που θα χαρακτηρίζουν συκοφαντικές τις όποιες κριτικές ή τοποθετήσεις συναδέλφων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ