Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ, Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης ενόψει της συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΛΜΕ την Τετάρτη για την εκλογή προεδρείου

Σε μια εποχή που η απάθεια, η αδιαφορία και η μοιρολατρία κυριαρχούν , δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και η αντανάκλαση τους στη λειτουργία των συνδικάτων.

Η περίπτωση της ΕΛΜΕ Λάρισας είναι η πλέον χαρακτηριστική αποτύπωση για το που οδηγεί ο εκφυλισμός των ουσιαστικών διαδικασιών που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία  της.

Απέναντι σ’ αυτούς που θεωρούν ότι η  η λύση του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου είναι πανάκεια για κάθε νόσο, έρχεται η περίπτωση της φετινής φαρσοκωμωδίας, για την οποία ακέραια φέρει την ευθύνη η ΔΑΚΕ , να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές και σωτήριες.  Μπορεί το κυρίαρχο στοιχείο της ενδοπαραταξιακής διένεξης της ΔΑΚΕ να είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες, όμως αυτό ταυτόχρονα αποτελεί και αντανάκλαση μιας γενικότερης παθογένειας.

Η διαιώνιση μιας λιμνάζουσας κατάστασης με απουσία συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών με κορυφαία αυτή των Γενικών Συνελεύσεων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το συνδικάτο σε μαρασμό.

Η ευθύνη αυτή βαραίνει όλους μας, μα πρέπει να κατανεμηθεί αναλογικά στις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Όσον αφορά τη δική μας παρουσία και δράση , κριτής μας οι καθημερινοί αγώνες στα ουσιώδη ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.  Η επίθεση που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ( ασφαλιστικό, κολλέγια, προσοντολόγιο, δυσβάσταχτη φορολογία,  κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μισθολόγιο  πείνας, αδιοριστία,  ελαστική απασχόληση, επέλαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και κατακτήσεις, ανεργία,  αξιολόγηση κ.λ.π) δεν μπορεί να ανατραπεί με  λογικές και τακτικές,  σαν αυτές που κυριαρχούν δυστυχώς στην ΕΛΜΕ Λάρισας.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί τώρα! Αύριο  θα είναι αργά.

Έχοντας  επομένως την περσινή πείρα ενός άχρωμου και αναποτελεσματικού προεδρείου και όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται μέχρι τώρα στην ΕΛΜΕ,  εμείς θα κάνουμε πρόταση διεξόδου για το Προεδρείο και ταυτόχρονα  απαρχής μιας νέας  πορείας  για την αναζωογόνηση του συνδικάτου μπροστά  στα δύσκολα που έρχονται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ