ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ POLITICS FIRST

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη από σειρά ανοιχτών διαλέξεων που διοργανώνουν το Politics First και ο Δήμος Λαρισαίων ως έδρα UNESCO «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία και Ειρήνη» σε συνεργασία με το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί με συντονιστή τον καθηγητή ΠΑΜΑΚ Κ. Κεντρωτή ανέπτυξαν το θέμα «Να είσαι άνθρωπος στη σύγχρονη συγκυρία», ενώ σε έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο με το κοινό ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις πάνω σε κεντρικές πολιτικές έννοιες, που όπως τονίστηκε και από τους εισηγητές «η επαναδιεκδίκησή τους είναι εξαιρετικής σημασίας για την κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο».

«Σε μια εποχή που τα δικαιώματα συνεχώς παραβιάζονται ή συρρικνώνονται καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σειρά ζητημάτων», τόνισαν οι ομιλητές, που επικεντρώθηκαν και στον ευάλωτο άνθρωπο, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης αίσθηση προκάλεσε δήλωση του καθηγητή και πρώην υπουργού Γ. Πανούση ο οποίος ανέφερε πως «δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγαπούν περισσότερο τα δικαιώματα του ανθρώπου περισσότερο από τον ίδιο τον άνθρωπο».

«Πρόκειται για τους δικαιωματίες», ανέφερε ο κ. Πανούσης, προσθέτοντας ότι «ζούμε σε μια εποχή “πλαγιοποίησης” μη αξιών, όπου μοιάζει τα αιμοσφαίρια του ανθρώπου να έχουν μεγαλύτερη αξία από το πρόσωπο του ανθρώπου».

Στη συζήτηση μετείχαν ο Α.-Ι. Δ. Μεταξάς, Τακτικό Μέλος Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences, Επίτ. Καθηγητής Πανεπιστημίων, ο Στέλιος Περράκης, Ομότ. Καθηγητής Παντείου – Πρώην Πρέσβης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Υπεύθυνος Έδρας UNESCO, ο Γιάννης Πανούσης, Ομότ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην Υπουργός, η Μαρίνα Ρήγου, Επίκ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και ο Δημήτρης Ακριβούλης, Επίκ. Καθηγητής ΠΑΜΑΚ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ