ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με συγκε΄ντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο divani palace της Λάρισας το πρωί της Παρασκευής θα υποδεχθούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες του δήμου Τυρνάβου για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χύμα τσίπουρο αλλά και για να δείξουν την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σήμερα σε έκτακτη συνέλευση αγροτών του δήμου που συγκάλεσαν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής και ο σύλλογος αμβυκούχων Τυρνάβου. Μετά τη συνέλευση σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:

“Πραγματοποιήσαμε τη Γενική συνέλευση των αγροτικών συλλογών και του συλλόγου αμβικούχων της ευρύτερης περιοχής του Τυρναβου, ώστε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για τη συνάντηση που είχαμε με τον υφυπουργό ανάπτυξης και να σχεδιάσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν να εκδίδουν τιμολόγια όπου θα αναγράφουν καθαρά τη λέξη τσίπουρο και να μην ενδώσουν στην διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου ανάπτυξης η οποία πάσχει νομοθετικά, νομικά και συνταγματικά μια και τα στοιχεία που καταθέσαμε (ευρωπαϊκή οδηγία, ευρωπαϊκή απόφαση, τελωνειακή άδεια όπου μας αναγνωρίζουν ότι το προϊόν των διημέρων είναι τσίπουρο) στο υπουργείο ανάπτυξης είναι αδιάσειστα και δεν αμφισβητήθηκαν από τον υφυπουργό και το επιτελείο του.

Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στις 21/2/2020 κ ώρα 10 π.μ. έξω από το divani palace όπου θα παρευρίσκεται ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης ώστε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις κυβερνητικές αποφάσεις που κλέβουν την ονομασία τσίπουρο από τους αμπελουργούς. Απαιτούμε άμεση άρση της διευκρινιστικής εγκυκλίου που μας οδηγεί στον αφανισμό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ