ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε Νίκος Παπαχρήστος, απαντά στον αιρετό της παράταξης στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας Κ. Κοντσιώτη ασκώντας του εκ νέου κριτική και ρίχνει τα καρφιά του στην ΠΕΚ

Με αφορμή την τελευταία δημοσίευση του αιρετού κ. Κοντσιώτη, υποχρεώνομαι να επανέλθω και να επισημάνω τα εξής:

 • Η Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών αναγκάστηκε να επέμβει στη Λάρισα, διότι δεν τηρούνταν οι καταστατικές και δημοκρατικές λειτουργίες. Απεδείχθη περίτρανα στη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης, ότι ο αιρετός κ. Κοντσιώτης μπλόκαρε τη συνεδρίαση της «Συντονιστικής Επιτροπής». Στα αμείλικτα σχετικά ερωτήματα του συναδέλφου Θανάση Φούντα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη συγκεκριμένη στάση του.
 • Η αδυναμία λειτουργίας των Τοπικών Οργανώσεων κάθε συνδικαλιστικής παράταξης αυτονόητα προκαλεί την επέμβαση της Κεντρικής Διοίκησης. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, που αναγκάστηκε να ορίσει την επταμελή Τοπική Επιτροπή, σύμφωνα με το δεύτερο σκέλος του σχετικού  άρθρου του εσωτερικού κανονισμού.
 • Ουδέποτε υπήρχε αρχή στη ΔΑΚΕ ότι ο πρώτος σε ψήφους στις εκλογές των ΕΛΜΕ αυτοδίκαια διεκδικεί τη θέση του Προέδρου. Στο παρελθόν και στη ΔΑΚΕ Λάρισας, ενώ πρώτος σε ψήφους ήταν ο συνάδελφος Κώστας Κωστόπουλος, προτάθηκε για πρόεδρος ο συνάδελφος Νίκος Παναγιώτου.
 • Η διεύρυνση της Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας από επταμελή σε ενδεκαμελή, έγινε κατόπιν προτροπής της Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών, της Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας, αλλά αποτελούσε και αίτημα του ιδίου του αιρετού. Προς τι λοιπόν η απορία του, για το ποιος ζήτησε τη διεύρυνση της Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας;
 • Όσον αφορά την προκήρυξη εκλογών για την συμπλήρωση της Τ.Ε ρητά προβλεπόταν από την ημερήσια διάταξη, αφού αποτελούσε καθαρά οργανωτικό ζήτημα της Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας.
 • Μετά το πέρας της διαδικασίας συνάδελφοι με πληροφόρησαν ότι στη Γενική Συνέλευση μετείχαν άτομα που στο παρελθόν είχαν ενεργό ρόλο στην ΠΑΣΚ Καθηγητών!!! Επειδή δεν είμαι Λαρισαίος, δε μπορώ να καταλάβω, πώς αυτό το …ξαφνικό ενδιαφέρον τους για τα τεκταινόμενα στη ΔΑΚΕ Λάρισας!!! Οι Λαρισαίοι όμως συνάδελφοι κάτι θα ξέρουν παραπάνω… Είναι προφανές ότι όταν ήρθε η ώρα να υπογραφούν οι αιτήσεις μελών στη ΔΑΚΕ Λάρισας, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αποχώρησαν… με ελαφρά πηδηματάκια!!!
 • Επί σειρά ετών η ΔΑΚΕ Λάρισας λειτουργούσε χωρίς αιτήσεις μελών και στις συνελεύσεις της «Συντονιστικής» μπορούσε να μετάσχει οποιοσδήποτε. Αυτό συνέβαινε παρά το αίτημα μελών της «Συντονιστικής Επιτροπής»!!! Είναι η πρώτη φορά που προχωρά η ΔΑΚΕ Λάρισας σε σύσταση μητρώου μελών, ύστερα από την παρέμβαση της Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών.
 • Εφορευτική επιτροπή σαφώς και υπήρχε. Ήταν το Προεδρείο της Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας. Επιπροσθέτως, η διαδικασία ελεγχόταν για τη νομιμότητά της από τα δύο μέλη της Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών που ήταν παρόντα.
 • Όσον αφορά τους συναδέλφους που αποχώρησαν από τη διαδικασία, ο συνάδελφος Κοντσιώτης έχει μία παράξενη αίσθηση των Μαθηματικών. Φυσικά και δεν αποχώρησαν 80 συνάδελφοι, όπως ισχυρίζεται. Αποχώρησαν οι «μουσαφίρηδες», που ο θεός ξέρει ποιος τους κάλεσε και ένας στενός πυρήνας αμετανόητων υποστηρικτών του.
 • Ο συνάδελφος Κοντσιώτης Κώστας δεν υπέγραψε αίτηση μέλους στην Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας. Και ως εκ τούτου δεν είναι αυτή τη στιγμή μέλος της Οργάνωσης. Εάν επιθυμεί να παραμείνει στην Οργάνωση και στην Τ.Ε Λάρισας ως ex officio μέλος της, όπως προβλέπεται, ας προσέλθει στον Πρόεδρο της Τ.Ε ΔΑΚΕ Λάρισας και ας υπογράψει τη σχετική δήλωση.
 • Το παρόν αποτελεί την τελευταία παρέμβασή μου για όλα τα θλιβερά συμβάντα που ταλαιπώρησαν τη ΔΑΚΕ Λάρισας. Το επόμενο διάστημα η νέα Τ.Ε, με αίσθημα ευθύνης, θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Άλλωστε οι καθηγητές που στις τελευταίες εκλογές τίμησαν  το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, απαιτούν την ενασχόληση των εκλεγέντων με τα ζητήματα του κλάδου και αδιαφορούν παντελώς για θέσεις και καρέκλες. 

Υστερόγραφο: Σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας για την συγκρότηση προεδρείου. Η ΔΑΚΕ κατέβασε υποψήφιο τον συνάδελφο Αθανάσιο Φούντα. Οι Παρεμβάσεις, όπως συνηθίζουν, πρότειναν προγραμματικό προεδρείο. Και εδώ αρχίζουν… τα παράξενα. Η εκπρόσωπος της ΠΕΚ δήλωσε, ότι αφού υπάρχουν δύο προτάσεις για τη συγκρότηση προεδρείου, ζητάει αναβολή, προκειμένου να τις εξετάσει η παράταξή της. Το φαιδρό βέβαια είναι ότι οι Παρεμβάσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας αποκλείουν την ΠΕΚ από την πρότασή τους για τη συγκρότηση προγραμματικών προεδρείων, λόγω του στενού εναγκαλισμού της με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Προς τι λοιπόν το άγχος της συναδέλφου της ΠΕΚ για το προγραμματικό προεδρείο, που δεν την περιλαμβάνει; Τι πραγματικά συμβαίνει στη Λάρισα; Βέβαια ευθύνη εδώ έχουν και οι Παρεμβάσεις, που δε δήλωσαν ευθαρσώς στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, ότι η πρότασή τους δεν περιλαμβάνει την ΠΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, η εμπλοκή στη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ Λάρισας, βαρύνει την ΠΕΚ. Γιατί άραγε;

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com