ΆΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ;

Ερώτημα απηύθυνε ο Β. Κόκκαλης στον υπουργό Μεταφορών  Κ. Καραμανλή

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης σημειώνει τα εξής:

«Παρέλαβα προ μερικών ημερών την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών σε ότι αφορά ερώτηση που υπέβαλα ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του νέου δρόμο που θα συνδέει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα.

Όλως παραδόξως, στην μακροσκελή – πεντασέλιδη – απάντηση που υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, περιγράφονται όλα τα γνωστά στοιχεία για το έργο, αλλά δε γίνεται καμία αναφορά στη μεταφορά της αρμοδιότητας για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μία μεταφορά που ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έφερε τον τίτλο «Κοινή συνεργασία και άμεση, αποτελεσματική λύση για το δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα».

Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός σε δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως «συμφωνήσαμε,  μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού διαπιστώθηκε απραξία στην εξέλιξη της μελέτης τα τελευταία 5 χρόνια, και επειδή το πρόβλημα είναι τοπικό, ότι  η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει  την ολοκλήρωση των μελετών στο σύνολο του οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων. Η Περιφέρεια με τις τεχνικές της υπηρεσίες έχει αποδείξει την τεχνική, μελετητική και κατασκευαστική επάρκεια για  να ολοκληρώσει το έργο. Ο Υπουργός συμφώνησε να μας εκχωρήσει την αρμοδιότητα για την ταχύτερη ολοκλήρωση των μελετών αλλά και την αρμοδιότητα για την κατασκευή του έργου».

Εντούτοις, στην απάντηση του ίδιου του υπουργού που δόθηκε προς εμένα έναν ακριβώς μήνα αργότερα από την παραπάνω ανακοίνωση, δε γίνεται καμία μνεία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ανάληψη της ευθύνης των μελετών.

Την ίδια ώρα, πηγές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πληροφορούν πως ακόμη από πλευράς Υπουργείου Υποδομών δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς των απαιτούμενων αρμοδιοτήτων.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ο υπουργός κ. Καραμανλής οφείλει να δώσει διευκρινήσεις για το εάν έχει αλλάξει κάτι στο φλέγον αυτό ζήτημα, γιατί οι κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων και όχι μόνον, αγωνιούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ