ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΕΥΤΕΛΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Τυρνάβου

Όλοι οι ταχέως εμφανιζόμενοι σημερινοί “γνωστοί” έχουν μόνο μικρά ονόματα. Μιλάω για αγόρια και κορίτσια που μέσα από την υπερέκθεση  δύο – τριών εβδομάδων σε τηλεοπτικά παιχνίδια, αποκτούν μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Για το τηλεοπτικό κοινό βέβαια, δεν έχει καμιά σημασία το επίθετο, ούτε φυσικά, ποιος είναι.

Το όνομα αποτελεί πλέον  ένα επίκτητο χαρακτηριστικό του εφήμερου ”ειδώλου”, που δεν συνδέεται με την ανθρώπινη υπόστασή του,  αλλά με το τί φόρεσε, το πώς περπάτησε, το πώς έκανε το μαλλί στην εκπομπή.

Γενικά το κατιναριό της κλειδαρότρυπας έχει μεγάλη αγοραία αξία στον ”πολιτιστικό” χώρο που κινείται ως δορυφόρος γύρω από την τηλεόραση.

Σ’ αυτόν τον χώρο θα περιηγηθούμε, μιας και ο Δήμαρχος  στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, κάλεσε επαγγελματίες του χώρου, να εμφανιστούν στη πόλη.

Δεν έχω κάτι με τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.  Ειδικά με όσους  περίτεχνα προσφέρουν τον εαυτό τους ως  τροφή στα αδηφάγα μυαλά, εθισμένου κοινού, που δεν χορταίνει τη σαβούρα.

Και θα είμαστε εκεί.

Και δεν θα είμαστε λίγοι αυτοί που θα τρέξουμε, ”έτσι μωρέ για τη φάση” παιδιά, έφηβοι, μικρομάνες κ.α.

Και θα καταναλώνουμε τη σαβούρα όπως τα κρουασάν στα κυλικεία.

Και θα φωνάζουμε με κραυγές που αντιπαθούν τα σύμφωνα.

Και θα ζήσουμε στιγμές  έκστασης, όπως  στα ατέλειωτα δευτερόλεπτα της μεγάλης αποχώρησης στο my style rocks.

Εκεί φυσικά θα είναι και ο κ. Δήμαρχος  που μάλλον θεωρεί υποχρέωσή του και προσπαθεί δια του παραδείγματος να μεταφυτεύσει τα trash υβρίδια (φυσικά και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα) που παράγονται στο φυτώριο ΄΄πολιτιστικών΄΄ προϊόντων της τηλεόρασης, στη μικρή μας πολιτεία.

Αναρωτιέμαι κ.Δήμαρχε σκεφθήκατε ποτέ, πόσο ακριβά θα πληρώσει η νέα γενιά, την παράδοσή της, στην ευτέλεια της εποχής;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ