ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΗ «ΓΥΑΛΑ» ΣΑΣ»

Επίθεση της Ευαγγελίας Λιακούλη στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής

Καταιγιστική σε πολλαπλά επίπεδα σε σχέση με μια ευρεία γκάμα κυβερνητικών πολιτικών ήταν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης δύο «μίνι» νομοσχεδίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε ό,τι αφορά την 24ωρη απεργία, που κήρυξαν τα σωματεία εργαζομένων με αφορμή το ασφαλιστικό, κατά την οποία παρέλυσε την Αθήνα, η Λαρισαία πολιτικός εγκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας:

«Έχουμε σήμερα μια απεργία, η οποία παρέλυσε τη χώρα, κι εσείς περί άλλων τυρβάζετε. Το μόνο που έχετε να ψελλίσετε είναι ότι την απεργία αυτή την υποκινούν κάποιοι άλλοι… Με το να χαρακτηρίζετε την σημερινή απεργία ‘’υποκινούμενη’’ και άρα ‘’κατακριτέα’’, νομίζετε ότι έτσι δικαιώνεστε στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν λέτε όμως ότι συμμετέχουν και οι δικοί σας συνδικαλιστές και μάλιστα στην πρώτη γραμμή».

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι η απεργία σε κάθε περίπτωση είναι αποτέλεσμα της νέας κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα απλώς – κι όχι απαραίτητα  καλύτερη – versionτου νόμου «Κατρούγκαλου».

«Από την ‘’Σκύλλα’’ του ΣΥΡΙΖΑ στην ‘’Χάρυβδη’’ της ΝΔ… Για αυτό διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι σήμερα. Εσείς όμως επαίρεστε για το νομοσχέδιό σας. Λέτε ότι η κατάσταση θα αναμορφωθεί, ότι η κατάσταση των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων θα βελτιωθεί, ότι θα έρθει μια ‘’νέα εποχή’’. Και δεν βλέπετε τι συμβαίνει γύρω σας. Κλειστήκατε στην ‘’γυάλα’’ του ‘’επιτελικού κράτους’’. Με τα ‘’επιτελεία’’, τους ‘’επιτελάρχες’’ και τα ‘’επιτελικά σχέδια’’…».

Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κωφεύει και στις διαμαρτυρίες των νησιωτών του Α. Αιγαίου, στις περιοχές πρώτης γραμμής υποδοχής μεταναστών και προσφύγων:

«Έχετε παρωπίδες και δεν βλέπετε ότι και τα νησιά μας έχουν παραλύσει, όπως και ολόκληρη η χώρα. Δεν βλέπετε ότι βγαίνουν και κατακλύζουν τους δρόμους και τις παραλίες των νησιών οι δικοί σας άνθρωποι και διαμαρτύρονται; Άνθρωποι που βγαίνουν να διαμαρτυρηθούν λέγοντας ‘’δώστε μας πίσω τα νησιά μας, δώστε μας πίσω τη ζωή μας;’’», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, για την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του Κινήματος η όλη αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση διακρίνεται από τρομερό ερασιτεχνισμό:

«Καταργείτε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το επαναφέρετε λίγους μήνες μετά. Θεσμοθετείτε επιτάξεις που μέσα σε μερικές ημέρες τις μετατρέπετε σε ‘’ξε-επιτάξεις’’, μετά την κατακραυγή από πλευράς των τοπικών κοινωνιών. Ή μήπως νομίζετε ότι η «καμπάνια» στο Αφγανιστάν συνιστά την πεμπτουσία μιας πολιτικής λύσης για το μεταναστευτικό;» τόνισε εμφατικά.

Αλλά ούτε οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε σχέση με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις γλίτωσαν από τα πυρά της πολιτικού από τη Θεσσαλία:

«Αναφέρθηκε ο αξιότιμος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην Σύσκεψη στο Κάιρο και δεν αναφέρθηκε καν στο φιάσκο του Βερολίνου.Δεν είδατε την αμηχανία της Δημοκρατίας μας, την αμηχανία της διπλωματίας μας όταν στην πραγματικότητα η διεθνής κοινότητα μας παίζει‘’πινγκ –πονγκ’’;Και ενώ τα βλέπετε όλα αυτά, δεν έχετε τα ‘’κότσια’’ να συγκαλέσετε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος, μια κοινή στρατηγική στο εθνικό θέμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «είναι τρομακτικό το ότι μετά από δέκα χρόνια πολυεπίπεδης κρίσης η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα. Βγείτε σοβαρά και πείτε ότι αντιμετωπίζουμε ως χώρα μείζονα ζητήματα, τα οποία πρέπει να συζητηθούν σε εθνικό επίπεδο. Βγείτε και πείτε ότι το προσφυγικό ‘’σας έχει φύγει από τα χέρια’’, ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη, κι ότι πρέπει να υπάρξει κοινή εθνική πολιτική» δήλωσε καταλήγοντας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ