ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Β. ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το αδιαχώρητο το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας παρουσίασαν το βιβλίο του Βασίλειου Φ. Καργόπουλου “Χαιρετίσματα στον Μην Έρχεστε”.

“Με μάγεψε η γραφή του συναδέλφου Β. Καργόπουλου από τις πρώτες σελίδες, ειδικά για το χιούμορ με το οποίο αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής. Ο λόγος του επιβεβαιώνει την κοινή και διαπιστωμένη εντύπωση πως οι γιατροί έχουν κλήση στη λογοτεχνία”, σημείωσε ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Σκεντέρης, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική επιμέλεια των κειμένων από τη φιλόλογο Φ. Σακελλαρίου.

«Έπρεπε να δημοσιευτούν τα κείμενα του Β. Καργόπουλου; Ανεπιφύλακτα ναι! Η έκφραση “η απόλαυση της ανάγνωσης” κυριολεκτεί εδώ», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, ενώ παίρνοντας τον λόγο η φιλόλογος Θ. Σακελλαρίου έκανε ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από την 60χρονη φιλική της σχέση με την μικρή κόρη του συγγραφέα Φιλιώ, ενώ αναφέρθηκε στη στενή καθημερινή της επαφή με τον συγγραφέα, για τον οποίο έτρεφε πάντα συναισθήματα θαυμασμού και εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενη στο βιβλίο τόνισε πως για την ίδια υπήρξε μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς «ένας ολόκληρος κόσμος κι ένας άλλος πολιτισμός ξετυλίγεται μπροστά μας ολοζώντανος, μέσα από την εξαιρετική πένα του Β. Καργόπουλου».

Την εκδήλωση της παρουσίασης έκλεισε η κόρη του συγγραφέα Παναγιώτα Φαρμάκη μιλώντας συγκινημένη για τον πατέρα της και για τον τρόπο που έπεσαν στα χέρια της τα γραπτά του.

«Την έκδοση του βιβλίου την αισθάνομαι σαν χρέος απέναντι σε έναν πατέρα που δε μου έδωσε μόνο το ζειν», εξομολογήθηκε η κ. Φαρμάκη, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο συστήνοντας έτσι τον σπουδαίο πατέρα της.

“Πρώτη φορά συμμετέχω σε παρουσίαση βιβλίου που ο συγγραφέας είναι απών. Αλλά είναι τελικά;”, ανέφερε η δημοσιογράφος Δ. Θεοδώρου, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Αργύρης Γιουρούκης, με τον ίδιο  αλλά και την κ. Σακελλαρίου να διαβάζουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ