ΔΙΑΣΩΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση “Ολυμπος 2020” της 8ης ΕΜΑΚ

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια άσκηση Έρευνας – Διάσωσης « Ηρακλής» της 8ης ΕΜΑΚ με την κωδική ονομασία «Όλυμπος 2020» στην κορυφή «Σκολιό» του Ολύμπου, στα 2.904μ..

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αναζήτηση, τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός ορειβάτη μετά από πτώση του σε χιονοσκεπή παγωμένη ορθοπλαγιά.

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν η 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, η 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, οι Π.Υ. Κατερίνης, Λιτοχώρου και Ελασσόνας, η ΕΟΔΥΑ και άλλες εθελοντικές ομάδες ενταγμένες στην Γενική Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ συνέδραμε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ¨Φλόγα 10¨ (Super Puma) το οποίο προσγειώθηκε και παρέλαβε τον τραυματία από το σημείο όπου ανασύρθηκε.

Συμμετείχαν επίσης μέλη της Ορεινής Ομάδας Διάσωσης της ΕΟΔΥΑ ενώ η άσκηση διεξήχθη σε υψ. 2904

Η ετήσια άσκηση Έρευνας – Διάσωσης « Ηρακλής» της 8ης ΕΜΑΚ με την κωδική ονομασία «Όλυμπος 2020» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη στην κορυφή «Σκολιό» του Ολύμπου.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αναζήτηση, τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός ορειβάτη μετά από πτώση του σε χιονοσκεπή παγωμένη ορθοπλαγιά, ενώ στην άσκηση συμμετείχαν η 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, η 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, οι Π.Υ. Κατερίνης, Λιτοχώρου και Ελασσόνας και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τον συντονισμό είχε ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τη Θεσσαλονίκη του Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Βαρσάμης και παρακολούθησε ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Aντιστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com