ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΕΛΑΣ: ΤΟ 80% ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ

Τα “έψαλαν” στον Μ. Βορίδη οι αγρότες των μπλόκων

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις των αγροτών προς της ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Συνεδρίου για το βαμβάκι εκπρόσωπός τους μετά από διαβούλευση προχώρησε σε ολιγόλεπτη παρέμβαση λίγο πριν την εισήγηση του υπουργού Μάκη Βορίδη.

Σημειώνοντας πως παρά τις προσπάθειες η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε τρεις φορές να τους δεχθεί ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας Κ. Τζέλας περιέγραψε από βήματος τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος, σημειώνοντας πως «το 80% της αγροτιάς αδυνατεί να επιβιώσει».

«Δηλώσατε πως το 70% των ζητημάτων έχει επιλυθεί χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο κ. Τζέλας αναφέροντας επιγραμματικά το 20% κάτω στην τιμή του βαμβακιού, την έλλειψη πρωτοβουλιών για τις τιμές των προϊόντων, τα υψηλά κόστη παραγωγής, το αγροτικό πετρέλαιο που παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες δεν μειώθηκε, την αύξηση του ρεύματος κλπ.

«Μας χαρακτηρίσατε υποκινούμενους από το ΚΚΕ, να ξέρετε πως πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα πέρυσι ήταν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα με τα ίδια αιτήματα. Τι έγινε, από κομμουνιστές που ήταν φέτος έγιναν δεξιοί;», απηύθυνε το ερώτημα ο κ. Τζέλας, με τον Μ. Βορίδη να χαμογελά αμήχανα!

Παρά τις παρεμβάσεις παρευρισκόμενων, που επιχειρούσαν με φωνές και σχόλια να τον διακόψουν, ο κ. Τζέλας ολοκλήρωσε τονίζοντας πως οι αγρότες «διεκδικούν για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους», με τους αγανακτισμένους αγρότες να επανέρχονται στο αίτημά τους για συνάντηση στο υπουργείο.

Αμέσως μετά την παρέμβαση οι αγρότες αποχώρησαν από την αίθουσα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας λίγο αργότερα ο Μ. Βορίδης επανέλαβε τα περί «υποκινούμενων» σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να κάνει πρoσχηματικό διάλογο με κάποιους που διατυπώνουν μανιφέστο, αφού πρόκειται για αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ