ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ…

Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

Συνάδελφοι, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Ανάμεσα στα θέματα ημερησίας διάταξης, ήταν και το ζήτημα της συγκρότησης προεδρείου του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, όπου δυστυχώς παρουσιαζόταν δυστοκία στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Είναι αλήθεια ότι το προηγούμενο διάστημα η ΔΑΚΕ Λάρισας αντιμετώπισε εσωτερικό ζήτημα με την ύπαρξη διπλής υποψηφιότητας, γεγονός που καθυστέρησε την όλη διαδικασία. Το ζήτημα αυτό, στο μέρος που μας αφορά, λύθηκε με τη διαδικασία που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός και τελεσίδικα υποψήφιος πρόεδρος για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ από την παράταξη της ΔΑΚΕ είναι ο Θανάσης Φούντας.

Το προηγούμενο διάστημα οι άλλες παρατάξεις εκμεταλλεύτηκαν το εσωτερικό αυτό ζήτημα και μας κατηγόρησαν ότι μπλοκάρουμε τις διαδικασίες. Όμως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.  απεδείχθη ότι η τακτική τους ήταν προσχηματική.

Η ΔΑΚΕ κατέθεσε την υποψηφιότητα του Θανάση Φούντα και οι Παρεμβάσεις εξέφρασαν την πάγια θέση τους για προγραμματικό προεδρείο. Δεν είπαν όμως με ποιους θα μπορούσαν να συνυπάρξουν σε προγραμματικό προεδρείο, όταν ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ κατηγορούνται από αυτούς ως κυβερνητικές παρατάξεις, ενώ το ΠΑΜΕ δεν έχει εκλέξει μέλος στο Δ.Σ.

Και εδώ ξεκινάει η απόλυτη φαιδρότητα!!!  Η εκπρόσωπος της ΠΕΚ  ζήτησε αναβολή για να μελετήσει την πρόταση των Παρεμβάσεων, ενώ είναι πασιφανές ότι η πρόταση αυτή δεν  περιλαμβάνει την ΠΕΚ, αφού σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας οι Παρεμβάσεις αρνούνται να συνεργαστούν μ’αυτή λόγω του «πρότερου αμαρτωλού της βίου» κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια ποια πραγματικά σκοπιμότητα υποχρεώνει την ΠΕΚ να προβαίνει σε αστείους τακτικισμούς ; Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τη στάση της ΠΕΚ; Βέβαια εντύπωση προκαλεί και η αφωνία των Παρεμβάσεων που δεν επεσήμαναν στη συνάδελφο της ΠΕΚ, ότι η πρόταση τους δεν την αφορά και προφανώς αφορά μόνο τους συναδέλφους των ΣΥΝΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση από σήμερα και στο εξής η μη συγκρότηση προεδρείου του Δ.Σ.  της ΕΛΜΕ βαρύνει την ΠΕΚ. Οι τακτικισμοί αυτών που τόσο καιρό κουνούσαν το δάχτυλο στη ΔΑΚΕ, αργά ή γρήγορα θα γίνουν αντιληπτοί από τους συναδέλφους. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον… Ειδικά, μέρα μεσημέρι και για όσους ,εδώ και ένα μήνα, συνεχίζουν να παραμένουν στα γραφεία της ΕΛΜΕ, παρά την ολοκλήρωση  της συνεδρίασης  του Δ.Σ.!  Ποιοι να είναι αυτοί άραγε;

Λάρισα    20/ 2 /2020

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ