ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων παρευρέθηκε και απηύθυνε  χαιρετισμό  ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΕ κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η ημερίδα ευαισθητοποίησης έλαβε χώρα στην Αθήνα στην Αίθουσα ‘’Αντώνης Τρίτσης ‘’ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “SURVIVOR:Ενίσχυση των υπηρεσιών προς γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες επιζήσασες έμφυλης βίας”. Στον χαιρετισμός της η κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρθηκε στις δομές μεταναστών και προσφύγων που υπάρχουν στον Δήμο Λαρισαίων , στα προβλήματα που  πρέπει να επιλυθούν καθώς επίσης και στις δομές υποστήριξης τους αναφέροντας  ότι «  Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο.

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο που παραμένει «αόρατο». Πρέπει να διαμορφωθεί μια  συλλογική κουλτούρα μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό, αλλά και η ενίσχυση μια συλλογικής νοοτροπίας στήριξης των επιζωσών/επιζώντων έμφυλης βίας.».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης η  Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα ,  η Προέδρος ΚΕΘΙ Θεοδοσία Τάνταρου –Κριγκου και η αναπληρωτής Διοικητής στο ΓΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ κα Εύα Κοντοσταθάκου .

Σκοπός της ανωτέρω ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν οι διαδικασίες παραπομπής και πρόσβασης των γυναικών πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών , αιτουσών διεθνή προστασία ή μη και δικαιούχων διεθνούς προστασίας που είναι επιζήσασες έμφυλης βίας στο σύστημα προστασίας του Δικτύου Δομών για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας της ΓΓΟΠΙΦ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ