ΣΤΟΥΣ «ΜΕΣΑ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ «ΕΞΩ» ΧΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις δείχνει να βιώνει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, καθώς σε δηλώσεις του από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης χώρισε την αγροτιά στους «μέσα» και τους «έξω», απαντώντας προφανώς στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το συνέδριο για το βαμβάκι!

Χαρακτηρίζοντας το βαμβάκι ως πολύ σημαντικό προϊόν για την Ελλάδα ο κ. Βορίδης σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη στόχευση της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί η ταυτότητα και να δοθεί προστιθέμενη αξία στο βαμβάκι, ενώ σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες απευθύνθηκε στους αγρότες χωρίζοντάς τους αναλόγως τις απόψεις τους και τον χώρο που κινούνται.

«Όλοι έχουν τις απόψεις τους, διαφορετικές οι “μέσα” από τους “έξω” και για να απαντήσω στους “έξω” που θέτουν ζήτημα για ελάχιστη εγγυημένη κατώτατη τιμή, ξεκαθαρίζω πως μια τέτοια πολιτική σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και δεν πρόκειται να το κάνω».

«Μια τέτοια άποψη οδηγεί στην απομείωση και όχι στην προστασία του εισοδήματός τους όπως λαθεμένα πιστεύουν. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για την προστιθέμενη αξία και την ταυτοποίηση του προϊόντος», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ