ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το τσίκνισαν και οι καταστηματάρχες της πόλης

Παρά τον άστατο καιρό και τη βροχή που έπεφτε συνεχώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων μετέχοντας στις μεσημεριανές εκδηλώσεις και το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι που στήθηκε για την Τσικνοπέμπτη στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής να μοιράζουν ευχές σε όλους για «καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή».

Παραδοσιακή ορχήστρα με κορυφαίους μουσικούς σήμανε την έναρξη των εκδηλώσεων και της  φετινής Αποκριάς, ενώ χορευτές συγκροτημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου και Συλλόγων της πόλης έσυραν τον χορό μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, σαν μια μεγάλη παρέα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, έδωσαν… ρέστα στο ψήσιμο και το σερβίρισμα, με τα λουκάνικα και το κρασί να έχουν την τιμητική τους.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Νίκος Ρούμπος κλαρίνο, Θανάσης Ζιώζιας βιολί, Χρήστος Καλαμπούκας λαούτο, Νίκος Μούτσελος κρουστά και γκάϊντα, Γιάννης Λίταινας τραγούδι, ενώ συμμετοχή και συντονισμό είχε ο Μιχάλης Μαντέλας.

ΤΟ ΤΣΙΚΝΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Εξάλλου σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκαν και οι καταστηματάρχες της Λάρισας, που τηρώντας το έθιμο μετέτρεψαν πεζόδρομους και δρόμους σε υπαίθριες ψησταριές κερνώντας πελάτες και περαστικούς και ευχόμενοι «καλή Αποκριά» σε όλους.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της σελίδας από το «Καπηλειό» και το «μεζέ-μεζέ», με το τσίκνισμα, το κρασί και τα… πειράγματα να αλλάζουν τη διάθεση των Λαρισαίων, που το απόλαυσαν με την ψυχή τους!

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ