24ΧΡΟΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

Είχε φτάσει στα 29 κιλά λίγο πριν ξεψυχήσει

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας 24χρονης δασκάλας από νευρική ανορεξία, η οποία σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα της είχε φτάσει να ζυγίζει 29 κιλά λίγο πριν χάσει τη ζωή της.

Οι γονείς της 24χρονης δασκάλας μίλησαν στο OPEN. «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, να το αποδεχθώ ότι έχασα το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα της κοπέλας που κατάγεται από την Εύβοια, ενώ ο πατέρας τόνισε: «Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Εγώ δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τη σπουδάσω».

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Γιολάντα τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου όπου και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Η μητέρα μίλησε για τη στιγμή που την ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι η κατάσταση της κόρης της χειροτερεύει. «11 παρά τέταρτο με παίρνει τηλέφωνο κάποια κυρία από την εντατική» δήλωσε και εξήγησε ότι από την άλλη άκρη της γραμμής τα λόγια που άκουσε ήταν τα εξής: «Κυρία μου, η κόρη σας δεν θα τη βγάλει τη νύχτα. Παθαίνει συνεχώς ανακοπές». «Τους είπα κάντε κάτι γιατί είναι μόλις 24 ετών, προσπαθήστε», συμπλήρωσε η μητέρα.

Σύμφωνα με τη μητέρα της Γιολάντας, η κόρη της δεν παραδεχόταν την κατάστασή της. Όπως εξήγησε τα προηγούμενα χρόνια έτρωγε κανονικά, αλλά όταν τελικώς εισήλθε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου είχε φθάσει τα 29 κιλά. «Άρχισε να κόβει σταδιακά το φαγητό μέχρι που σιτιζόταν μόνο με καραμέλες και τσίχλες», είπε. «Το παιδί μου δεν έπαιρνε φάρμακα γιατί το παιδί μου πίστευε ότι τα πάντα παχαίνουν. Ακόμα και ένα ντεπόν δηλαδή πίστευε ότι παίρνοντας ένα ντεπόν θα πάρει βάρος», σημείωσε επίσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικογένεια της Γιολάντας έχει αρχίσει τη διαδικασία συλλογής στοιχείων για να διευκρινιστούν οι συνθήκες που η 24χρονη δασκάλα έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο.

TheCaller.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ