ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΩΝ ΗΡΑ-ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ

Ανακοίνωση της Ένωσης Μηχανοξυλουργών – Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη περιφερειακή διοίκηση του ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη 20/2/2020 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διοίκηση του ΟΑΕΔ στη Λάρισας. H Ένωση Μηχανοξυλουργών-Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας  καταγγέλλει την καθυστέρηση της οικονομικής βοήθειας των απολυμένων  και απλήρωτων πρώην εργαζόμενων στις εταιρείες Α. ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ & ΣΙΑ και ΗΡΑ ΑΕΒΕ,

κατασκευής παιδικών επίπλων, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά πρίν πάνω από ενα χρόνο  .

Οι συνάδελφοι πάνω απο ένα χρόνο τώρα βλέπουν τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού να διογκώνονται και η ζωή τους να φτάνει σε άσχημη οικονομική κατάσταση .

Το ΕΚΝΛ με σχετικό έγγραφο από 21/01/2019 ζήτησε  να χορηγηθεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, το έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000 € ανά εργαζόμενο που προβλέπεται από τον ΟΑΕΔ σ’ αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές προσωπικές & οικογενειακές ανάγκες τους.  Η τότε διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ του υπουργείου με διάφορες δικαιολογίες κωλυσιεργούσε την απάντηση στο αίτημα με αποτέλεσμα να μεσολαβήσουν οι εκλογές και να παγώσει το θέμα.Η νέα διοίκηση της ΝΔ στο Υπουργείο με το που ανέλαβε δήλωσε άγνοια για το ζήτημα λέγοντας πως δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση από την προηγούμενη. Ως Διοίκηση του ΕΚΝΛ ξαναστείλε γραπτώς το αίτημα στις 19/09/2019. Έκτοτε το αίτημα διαβιβάζεται αρμοδίως από τμήμα σε τμήμα του υπουργείου .

Η Ένωση Μηχανοξυλουργών-Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας και το ΕΚΝΛ σε καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου με συνεχείς παρεμβάσεις έθετε το ζήτημα. Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση  προφανώς οφείλοταν στο ότι έπεσε πολύ δουλειά στο υπουργείο με τόσες αντιλαϊκές ρυθμίσεις που είχε να φέρει εις πέρας, με διαδικασίες μάλιστα fast-track κάτι που για τα αιτήματα των εργαζομένων δεν ισχύει βέβαια. Μετά απο ολη αυτή την απαράδεκτη καθυστερηση υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση . Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του υπουργείου μας διαβεβαίωσαν οτι έχει εγκριθεί η βοήθεια και οτι ειναι ευθύνη του ΟΑΕΔ η χορήγηση της οικονομικής βοήθειας .

Την Πέμπτη 20/2/2020 έγινε παράσταση στον ΟΑΕΔ Λάρισας και μας διαβεβαίωσαν οτι εχει εγκριθεί το βοήθημα και περιμένουμε τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ.

  • Απαιτούμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις, ο εμπαιγμός των συναδέλφων μας και να ικανοποιήσουν άμεσα το δίκαιο αίτημά τους .
  • Να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΑΕΔ άμεσα να είναι το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για να δοθεί το βοήθημα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com