ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ

Με τη χαρακτηριστική φράση «ο υπουργός δεν κρύβεται, είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, ελάτε στο γραφείο να τα λύσουμε όλα», ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας «απέκρουσε» τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών κατά την έλευση του στη Λάρισα και το ξενοδοχείο “Divani” για το 1ο Συνέδριο για το βαμβάκι.

«Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πραγματική στήριξη στον Έλληνα αγρότη, η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και η προσέλκυση νέων αγροτών στις καλλιέργειες και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας το βαμβάκι ως «μια βασική καλλιέργεια για την ελληνική αγροτιά, που θα στηριχθεί με όσα μέσα χρειάζεται».

Κάνοντας ειδική μνεία στο υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό έργων υποδομής αλλά και σε νέες στρατηγικές που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, ενώ μιλώντας για τον Αχελώο σημείωσε πως «δεν μπορεί από την μία πλευρά να περισσεύουν νερά και να πλημμυρίζουν οι περιοχές του Αχελώου και από την άλλη να κινδυνεύουν με ερημοποίηση πάνω από 2 εκ. στρέμματα».

«Στη Θεσσαλία υπάρχει υδατικό έλλειμμα, θα πρέπει λοιπόν να μεταφέρουμε ένα μικρό κομμάτι νερών, 200 εκ. κυβικά μέτρα νερού από τα 600 εκ. που περισσεύουν, προκειμένου να δώσουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Λίγο αργότερα και μιλώντας πια εντός αιθούσης ο υφυπουργός μιλώντας για το βαμβάκι υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας “ταυτότητας” του ελληνικού βάμβακος «ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου και η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της συγκεκριμένης καλλιέργειας».

«Αυτοί οι στόχοι ενισχύονται μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και του φιλοπεριβαλλοντικού τρόπου παραγωγής του βάμβακος», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ