ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΒΟΡΙΔΗ

Τη συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενδυνάμωση των αγροτικών υποδομών στην επαρχία Φαρσάλων, ζήτησε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Στο περιθώριο του αγροτικού συνεδρίου που έλαβε χώρα στη Λάρισα με αντικείμενο το βαμβάκι, ο κ. Εσκίογλου έθεσε στο κυβερνητικό στέλεχος το μείζον ζήτημα της άρδευσης στην επαρχία Φαρσάλων, η οποία όπως επισημάνθηκε «βρίσκεται σε οριακό σημείο σε ότι αφορά την επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία της περιοχής, αφού μεγάλο μέρος του Φαρσαλινού κάμπου καλλιεργείται με υδροβόρες και δυναμικές καλλιέργειες». Ο δήμαρχος Φαρσάλων τόνισε επίσης πως «η συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας με έργα κυρίως στον Ενιπέα είναι σημαντική, αλλά χρειαζόμαστε μία ολιστική αντιμετώπιση της απειλής να ερημωθεί τις επόμενες δεκαετίες ένα μεγάλο τμήμα του εύφορου κάμπου της ανατολικής Θεσσαλίας, στον οποίο στηρίζεται η τοπική οικονομία».

Συμφωνήθηκε στο προσεχές διάστημα, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα, στο υπουργείο, προκειμένου από πλευράς δημοτικής αρχής Φαρσάλων να παρουσιαστούν αναλυτικά τα ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης στον αγροτικό τομέα και να συζητηθούν πιθανές λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ